Diagnostic de tromboză venoasă profundă
Mirela, o pacientă în vârstă de 50 de ani, a trecut recent printr-o experiență la limită, din cauza unei afecțiuni severe. Din fericire, a ajuns la timp la Spitalul Clinic SANADOR, unde a primit tratamentul necesar.
Pacienta era diagnosticată cu trombofilie ereditară minoră, dar nu urma un tratament anticoagulant. Problemele au început cu o durere pelvină, iar Mirela a crezut că făcuse o infecție urinară și a urmat câteva zile un tratament specific.
„M-a durut două zile în hipogastru, ca și cum m-ar fi durut vezica urinară. Am crezut că am făcut vreo infecție urinară. Am luat câteva zile antiinflamator și antialgic. Asta s-a întâmplat miercuri și joi, iar vineri trebuia să vin la București, la o petrecere”, își amintește pacienta.
Durerile au început să fie tot mai intense și să migreze spre piciorul stâng.
„Joi seara, am început să simt o durere în interiorul coapsei, dar nu am luat în seamă atunci. Dimineața mă durea și mai tare și, când m-am uitat, mi s-a părut că piciorul era puțin mai vânăt. M-am uitat mai la lumină și, într-adevăr, piciorul stâng avea o culoare schimbată, era mai rozaliu decât cel drept. Fiind medic, mi-am dat seama ce se întâmplă. Am sunat o prietenă cardiolog și i-am spus că am făcut o tromboza la picior și să vin să îmi facă un eco Doppler. Am făcut un duș cu apă fierbinte și când am ieșit din duș tot piciorul era negru. M-am dus cât de repede am putut la control și când m-a văzut, doctorul mi-a zis că de aici nu mai plec decât cu salvarea,” povestește Mirela.
Mirela a fost internată de urgență la spitalul din Focșani. Aici, medicii i-au recomandat, pe lângă ecografie Doppler, și un examen CT pelvin, abdominal, toracic și cerebral, pentru a se asigura că nu există vreun cheag de sânge și în alte zone din corp. În urma investigațiilor, diagnosticul a fost clar: Mirela dezvoltase tromboză venoasă profundă și avea nevoie urgent de tratament printr-o procedură de cardiologie intervențională.
-
Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!