Inseminarea artificială este o procedură de reproducere umană asistată medical (RUAM) folosită pentru tratarea anumitor cazuri de infertilitate și poate fi de mai multe tipuri. În inseminarea intrauterină, tipul cel mai comun de inseminare artificială, mediul de cultură care conține spermatozoizi activi, de calitate, este injectat în uter printr-un cateter, pentru a aduce spermatozoizii cât mai aproape de ovul, îmbunătățind astfel șansele de fertilizare.
Inseminarea intracervicală reprezintă plasarea acestui mediu de cultură direct în colul uterin, de unde spermatozoizii se vor deplasa singuri în uter și trompele uterine, cea tuboperitoneală intrauterină este oarecum similară cu IUI, dar include injectarea spermatozoizilor în trompele uterine, iar în inseminarea intratubală (numită și perfuzie de spermă în trompele uterine), un cateter va trece prin col și uter, iar sperma va fi injectată numai în trompele uterine.
-
Decontare prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.
-
Nu poți obține o sarcină în mod natural? Vino la Centrul FIV SANADOR pentru servicii medicale complete de reproducere umană asistată!
Spre deosebire de fertilizarea in vitro, în cazul inseminării intrauterine, ovulul este fecundat în mod natural de un spermatozoid, în interiorul trompelor uterine. În anumite cazuri, pacienta poate primi și un tratament hormonal, pentru stimularea ovulației, dar această etapă nu este obligatorie, pentru că inseminarea se poate realiza și pe un ciclu menstrual natural.