Teste efectuate în Laboratorul de Sincopă SANADOR
Examinările realizate în Laboratorul de Sincopă SANADOR trebuie să fie recomandate de medicul cardiolog cu expertiză în sincopă sau de medicul neurolog, în urma unei consultații de specialitate. Testele au ca scop stabilirea cauzei ce provoacă episoadele de sincopă sau intoleranța ortostatică, respectiv dificultatea de a suporta poziția în picioare. În cazul persoanelor cu afecțiuni cronice, aceste investigații permit monitorizarea evoluției bolii și a răspunsului la tratament, pentru modificarea terapiei, atunci când este necesar, astfel încât să fie prevenite complicațiile, iar simptomatologia să fie ameliorată.
În funcție de indicația medicală stabilită pentru fiecare pacient în parte, în Laboratorul de Sincopă SANADOR pacienții au acces la investigații performante pentru diagnosticul și monitorizarea bolilor cardiovasculare ce pot duce la stări de leșin. Acestea includ ECG, testul mesei înclinate, testare cardio-pulmonară de efort, testul Sudoscan, dar și montarea unui Holter ECG pentru monitorizarea activității electrice a inimii, montarea dispozitivelor pentru monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale și monitorizarea cardiacă prin loop recorder.
Examinările realizate în Laboratorul de Sincopă SANADOR sunt supravegheate de o echipă medicală experimentată.
Atunci când este necesară implantarea unui dispozitiv loop recorder intern, intervenția este realizată minim invaziv la Spitalul Clinic SANADOR, în cele mai bune condiții, în Laboratorul de Cateterism Cardiac. Pentru teste și proceduri suplimentare, pacienții au acces la investigații imagistice de ultimă generație și la proceduri minim invazive, intervenționale, la Centrul de Sincopă SANADOR.