Tipuri de artroscopie
Artroscopia poate fi efectuată pentru a investiga și trata diferite articulații.
Watch on YouTube
Artroscopia de genunchi este o metodă minim invazivă, modernă, care poate rezolva multiple probleme articulare ale genunchiului, folosind doar două incizii mici, prin care chirurgul introduce o cameră și diferite instrumente fine, care sunt folosite pentru a trata o leziune de menisc sub toate formele sau alte afecțiuni, precum o leziune de cartilaj a genunchiului sau o leziune de ligament, o ruptură de ligament încrucișat anterior sau o leziune parțială, ce implică mai mult de 40% din structura ligamentului și leziune de ligament încrucișat posterior, sub supravegherea camerei ce mărește de aproximativ 10 ori imaginea.
În anumite situații, poate fi necesară artroscopia de umăr. Atenție, nu toate durerile de umăr care sunt rezistente la medicație au ca rezolvare varianta chirurgicală! Exista o serie de investigații care ajută clinicianul să stabilească diagnosticul, iar dacă este necesară, acestea pot fi urmate de artroscopie.
De asemenea, artroscopia de gleznă poate fi recomandată pentru diagnosticul și tratamentul chirurgical minim invaziv al unor afecțiuni ale gleznei sau piciorului, precum sindromul de impingement al gleznei, leziuni de cartilaj ale gleznei, infecții articulare și leziuni de ligament.
Artroscopia este utilizată în special pentru evaluarea și tratamentul genunchiului. Aproape 17 din 20 de intervenții se desfășoară la această articulație, iar 2 din 20 sunt efectuate la nivelul umărului. Totuși, artroscopia poate fi folosită și pentru încheietura pumnului, a șoldului, cotului, pentru articulația temporo-mandibulară (între craniu și mandibulă) sau chiar a degetului mare de la picior.
Watch on YouTube