Îți dorești să-ți reiei funcția și mobilitatea unor părți ale corpului sau să-ți îmbunătățești starea fizică și psihică? Programează-te la SANADOR! Avem soluții personalizate în funcție de afecțiunea pe care vrei să o tratezi!

Servicii de recuperare medicală disponibile la SANADOR

La SANADOR, serviciile medicale de recuperare, medicină fizică și balneologie pot fi accesate pe mai multe direcții:

  • fizioterapie;
  • compartimentul de masaj;
  • kinetoterapie;
  • recuperare pediatrică.

Baza de recuperare SANADOR oferă servicii medicale la cel mai înalt standard de calitate, personalul medical fiind instruit să asigure tratamente complexe utilizând aparatură de ultimă generație.

Planul de tratament este stabilit de către medicul specialist în funcție de stadiul bolii și de afecțiunile coexistente, care pot fi identificate în urma unor testări cardio-pulmonare de efort și a altor testări și investigații. Procedurile medicale care se pot efectua în cadrul Spitalului Clinic SANADOR sunt: fizioterapie, kinetoterapie adulți și copii/bebeluși, masaj terapeutic în funcție de afecțiune (inclusiv masaj manual de drenaj limfatic), proceduri specifice traumatologiei sportive.

Recuperare adulți

Fizioterapie

Fizioterapia este știința ce studiază mecanismele de acțiune ale factorilor fizici, cum ar fi: masajul, exercițiul fizic, împachetările, apa, lumina, căldura, electricitatea și utilizarea acestora cu scop de tratare a afecțiunilor organismului uman și recuperare a funcțiilor locomotorii (spre exemplu, în caz de articulații rigide, dureri ale gleznei, dureri articulare, leziuni ale măduvei spinării, traumatism al măduvei spinării, sindrom de compartiment). Procedurile de fizioterapie sunt indicate și în cazul pacienților cu distrofie musculară și hiperostoza scheletică idiopatică.

Rolul fizioterapiei este de a asigura atât prevenția, cât și tratamentul bolilor care provoacă anumite dureri, precum durerea de spate. De asemenea, facilitează recuperarea, după intervenții chirurgicale, precum chirurgie spinală, fuziune spinală, discectomie, meniscectomia, protezarea articulară sau operația Latarjet. Prin intermediul unor proceduri care nu provoacă durere, bazate pe curent electric, lumină, presiune sau căldură, fizioterapia are rezultate deosebite în recuperarea capacităților fizice funcționale ale pacientului. De asemenea, fizioterapia pentru depresie are un rol important în ameliorarea simptomelor în caz de burnout sau alte afecțiuni ale dezechilibrului fizic și emoțional.

În cadrul Compartimentului de fizioterapie SANADOR se aplică diverse terapii:

  • Curenți de joasă, medie și înaltă frecvență;
  • Magnetoterapie;
  • Ultrasunet;
  • Crioultrasunet;
  • Laserterapie;
  • Laserterapie de înaltă frecvență (HIL);
  • Terapie Tecar;
  • SIS (Super Inductive System);
  • Limfodrenaj mecanic;
  • Shock Waves;
  • Terapia TENS (stimularea electrică transcutanată nervoasă);
  • Aplicații parafină.
  • Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!

Compartimentul de masaj

Compartimentul de masaj SANADOR vine în ajutorul persoanelor care au nevoie de stimularea circulației sângelui, îmbunătățirea metabolismului și diminuarea durerii.

Avem personal specializat în masajul de drenaj limfatic recomandat pacienților cu edeme limfatice la nivelul membrelor (inclusiv a edemelor post-intervenții chirurgicale oncologice). De asemenea, serviciile de masaj pot fi accesate pentru tratarea afecțiunile coloanei din perioada de sarcină sau post-partum.

Kinetoterapie

Compartimentul de kinetoterapie este dotat inclusiv cu pat pentru elongații coloană cervicală și lombară, de asemenea kinesio taping.

Kinetoterapia este una dintre cele mai importante etape de recuperare medicală și urmărește redarea sau îmbunătățirea mobilității fizice, a posturii și a echilibrului, a tonifierii musculare, drenaj venos și limfatic, creșterea capacității la efort, profilaxie pentru diferite afecțiuni ale coloanei, profilaxia osteoporozei, profilaxia căderilor pentru persoanele vârstnice prin exerciții fizice specifice, adaptate pacientului și efectuate în prezența terapeutului.

Kinetoterapia este indicată și pentru recuperarea medicală a pacienților cu afecțiuni neurologice, precum hemiplegia sau monoplegia sau sechele după un AVC ischemic acut.

Se adresează unei game largi de afecțiuni: sindrom Shulman, platfus, genu varum, genu valgum, degetul în resort, degetul „în ciocan”, tendinită, luxație de șold, epicondilita laterală, hernia de disc, sciatica, spondiloză, sindromul cozii de cal, instabilitatea umărului, entorsa de genunchi, sindromul femuro-patelar, entorsa de gleznă, ruptura de menisc, fractură de umăr, fractură de scapulă, osteofitoza calcaneană, ruptură de ligament încrucișat anterior, subluxația rotulei, contuzia spatelui, fractura de sacru, fractură de acetabul, contuzie de genunchi, leziune SLAP, fracturile metacarpiene, fracturi de falange, instabilitatea gleznei, reumatism, polimialgia reumatică, dermatomiozita, miozită, contractură Dupuytren, fractură de bazin, leziuni ale mușchiului iliopsoas, ruptură de tendoane.

În aceeași măsură, kinetoterapia poate fi efectuată și de către persoane sănătoase în vederea obținerii unei forme fizice optime sau pentru întreținere corporală. Toate acestea sunt completate de aparatură modernă, mereu în curs de actualizare în funcție de tehnologia momentului.

Traumatologie sportivă

La SANADOR, oferim tratament personalizat și integrat pentru sportivii de performanță, sportivii amatori sau persoanelor active.

Medicii implicați în gestionarea acestor afecțiuni formează o echipă multidisciplinară (imagiști, ortopezi, ATI-iști, medici specialiști recuperare medicală, psihologi, nutriționiști) și pot să monitorizeze optim evoluția unui pacient, din momentul în care acesta este evaluat clinic și paraclinic, diagnosticat, operat (în situațiile în care este necesar), recuperat medical, consiliat psihologic și nutritional, până la integrarea familială și profesională.

Recuperare pediatrică

Departamentul de Recuperare pediatrică oferă servicii medicale care se adresează bebelușilor nou-născuți, sugarilor mici și copiilor până la vârsta de 3 ani.

Prima evaluare medicală se face în scop de screening, urmărindu-se tonusul postural și achizițiile motrice corelate cu vârsta cronologică sau vârsta corectă la copiii care vine pe lume printr-o naștere prematură.

Abordarea bebelușului și a copilului până la vârsta de 3 ani este holistică și include cuantificarea abilităților motrice, cognitive, emoționale, de limbaj și de socializare.

Părinții pot fi consiliați prin materiale informative care să îi învețe etapele de dezvoltare motorie și să urmărească ritmul de evoluție motrică (propriu fiecărui copil). De asemenea, sunt sfătuiți cum să postureze copilul la domiciliu și ce greșeli să nu facă (utilizarea premergătorului, balansoarului, ridicări în picioare).

“Școala Părinților” sau “Școala Mamei” este o modalitate educativă de consiliere parentală și de implicare în dezvoltarea fizică armonioasă și psiho-emoțională de la vârsta fragedă a bebelușului.

Părinții au rol de co-terapeuți atunci când kinetoterapia este de lungă durată în contextul bolilor neurologice și musculare (miopatii).

De asemenea, mamele sunt învățate să-și poziționeze bebelușii nou-născuți și cei până la vârsta de 3 luni pentru a preveni sau corecta devierea posturală în latero-colis sau exercițiile efectuate pentru alinierea plantară în piciorul var equin sau talus valgus.

Funcțiile cele mai importante ale Departamentului de Recuperare pediatrică sunt depistarea și intervenția precoce în tulburările de coordonare motorie, în întârzierile în dezvoltarea neuro-motorie, dar și în depistarea dizabilităților.

Beneficiile kinetoterapiei la nou-născut, sugar și copilul mic (până la vârsta de 3 ani)

Kinetoterapia presupune un ansamblu de programe și tehnici statice și dinamice în scop profilactic și curativ. Beneficiile kinetoterapiei sunt multiple:

  • Aliniază elementele corporale, tonifică musculatura axială și relaxează musculatura membrelor, diminuează colicile abdominale;
  • Stimulează simțul kinestezic ce contribuie la organizarea motrică;
  • Reface engrama motorie la copiii născuți prematuri și la cei cu suferință hipoxică perinatală;
  • Stimulează metabolismul, osificarea și apariția la timp a dentiției;
  • Îmbunătățește coordonarea și echilibrul care se evidențiază după vârsta de 1 an;
  • Are efect de “pompă” asupra tuturor organelor din întreg corpul uman;
  • Are efecte pozitive asupra capacității cardio-vasculare;
  • Stimulează propriocepția, siguranța de sine și mecanismele de apărare;
  • Consolidează sprijinul în membrele superioare, abilitățile de prindere, precizia și motricitatea fină;
  • Stimulează vestibular, vizual , tactil, auditiv și explorează posibilitățile de comunicare cu mediul înconjurător.
  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Afecțiuni pe care le tratăm   

Medicina fizică și de reabilitare, cum este denumită în prezent specialitatea de recuperare medicală, se ocupă cu prevenția, diagnosticul, tratamentul și managementul reabilitării persoanelor de toate vârstele care prezintă afecțiuni dizabilitante și comorbidități.

Specialitatea se adresează în special funcțiilor afectate și limitărilor de activitate ale persoanei, cu scopul de a facilita funcționarea fizică și cognitivă (incluzând comportamentul), participarea (incluzând calitatea vieții), precum și modificarea factorilor personali și de mediu. SANADOR asigură acces și la proceduri de recuperare neurologică, pentru pacienți cu diferite afecțiuni.

În cadrul departamentului se asigură asistență de recuperare-medicină fizică pentru diverse afecțiuni:

De asemenea, pentru pacientele însărcinate, programul de recuperare se poate individualiza, acestea putând beneficia de:

  • Kinetoterapie gravide și masaj gravide;
  • Kinesio taping (asociat kinetoterapiei pacientelor însărcinate, pentru cazurile în care acestea au suferit entorse, luxații, tendinite, întinderi sau rupturi musculare, lumbago, torticolis) – doar la recomandarea medicului specialist de recuperare medicală.

În perioada post-partum, doamnele pot beneficia de:

  • Kinetoterapie (pentru dehiscența mușchilor drepți abdominali, incontinență urinară, dorsalgii);
  • Fizioterapie;
  • Masaj;
  • Kinesio taping;
  • Elongații coloană cervicală sau lombară (doar la recomandarea medicului de recuperare și fără contraindicații în timpul alăptării).

În Departamentul de Recuperare medicală SANADOR, se pot desfășura programe de reechilibrare funcțională a organismului sau/și de relaxare, în mod special pentru persoanele cu activitate socio-profesională dominate de sedentarism, stres psihic sau fizic, care pot genera diferite probleme ca, de exemplu, durerile cervicale, durerile de cot.

De asemenea, pentru pacientele aflate în perioada de pregătire a unei sarcini sau în îngrijire postpartum, pacientelor care întâmpină dificultățile perioadei de pre si post menopauză sau pentru pacienții afectați de osteoporoză, datorită dotărilor din cadrul sălilor de kinetoterapie și termoterapie, se pot aplica planuri de recuperare pentru îmbunătățirea stării fizice, dar și psihice.

Fie că este vorba despre urmările unui traumatism, fie că te confrunți cu dureri musculoscheletale sau de oricare alt tip, avem soluții pentru problema ta! Te așteptăm la SANADOR!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

Galerie foto

SANADOR