Aterectomie cu sistemul Jetstream pentru arteriopatia obliterantă

Ce este aterectomia?

Suferi de arteriopatie obliterantă? Programează o consultație la SANADOR și află dacă noul sistem de aterectomie Jetstream poate fi un tratament potrivit în cazul tău!

  • Aterectomia cu sistemul Jetstream oferă rezultate de durată și numeroase avantaje. Programează-te la SANADOR!

Aterectomia este o procedură minim invazivă indicată pentru tratarea arteriopatiei obliterante (boala arterială periferică), având ca scop îndepărtarea plăcilor de aterom și calciu depuse pe artere și restabilirea circulației normale la nivelul membrelor afectate, pentru a preveni complicațiile și pentru ameliorarea simptomelor afecțiunii.

Arteriopatia obliterantă poate fi tratată și printr-o intervenție de chirurgie vasculară, cum este cea de bypass arterial, dar procedurile de cardiologie intervențională precum angioplastia cu balon și stent și aterectomia au numeroase avantaje pentru pacient, deoarece sunt metode endovasculare, minim invazive.

Watch on YouTube

Aterectomia cu sistemul Jetstream este o intervenție terapeutică modernă, care oferă rezultate de durată și numeroase avantaje, printre care trebuie menționate riscul redus de complicații, recuperarea rapidă și durata scurtă de spitalizare. Procedura presupune doar o mică incizie pentru accesul în artera stenozată, prin care medicul introduce un cateter și instrumentele speciale pentru spargerea și aspirarea plăcii de aterom, restabilind astfel circulația sanguină.

Indicațiile și avantajele sistemului de aterectomie Jetstream

Sistemul de aterectomie Jetstream poate elimina obstrucțiile arteriale sau venoase cu diverse tipuri de trombi sau emboli, cum sunt stenozele provocate de plăci de aterom. Procedura este indicată inclusiv în cazul plăcilor de aterom calcificate, dificil de îndepărtat prin alte metode.

Jetstream este dotat cu un sistem de aspirație activă, astfel încât este redus riscul de embolie pulmonară, care poate să apară prin migrarea fragmentelor de trombi sau de plăci. Sistemul de aterectomie este compus din consolă și catetere Jetstream, iar procedurile se desfășoară în Departamentul de Cardiologie Intervențională al Spitalului Clinic SANADOR.

Principalele indicații sunt aterectomia vasculară periferică, pentru fragmentarea plăcii de aterom și îndepărtarea trombilor de la nivelul arterelor periferice ale membrului inferior sau ale membrului superior. Procedura nu este recomandată însă pentru stenoze ale arterelor coronare, carotide sau renale.

Cateterele Jetstream sunt adevărate „burghie”, capabile să spargă chiar și cele mai dure plăci de calciu. Componentele unui cateter includ:

Cateterele Jetstream sunt adevărate „burghie”, capabile să spargă și cele mai dure plăci de calciu.

  • Lame rotaționale – cu viteze de până la 70.000 de rotații pe minut, capabile să creeze lumenuri concentrice, optimizând plasarea balonului sau aplicarea altor tratamente;
  • Lame frontale – capabile să abordeze direct leziunile, utile mai ales în stenoze strânse sau ocluzii;
  • Lame expandabile – care pot ajusta mărimea sfredelului, permițând tratarea unor vase de calibre diferite cu aceeași sondă.
  • Cateterele Jetstream pot sparge chiar și cele mai dure plăci de calciu. Programează o consultație la SANADOR și cere detalii despre avantajele intervenției!

Caracteristicile sistemului Jetstream sunt:

  • Aspirare activă – pentru a reduce riscul de embolie, colectând resturile create de spargerea plăcii de aterom;
  • Tăiere diferențială – sistemul diferențiază consistența țesutului în care taie, funcționând în cazul țesuturilor bolnave, lipsite de elasticitate, și retrăgându-se atunci când întâlnește țesuturi elastice, sănătoase.

Aterectomie cu sistemul Jetstream, la Spitalul Clinic SANADOR

În Departamentul de Cardiologie Intervențională al Spitalului Clinic SANADOR, cazurile de ateriopatie obliterantă care au indicație de aterectomie beneficiază de tratament sigur și rapid cu sistemul performant Jetstream. În acest fel, simptomele afecțiunii sunt eliminate în scurt timp și sunt prevenite complicațiile severe, cum este necroza membrului afectat, care necesită amputație.

La SANADOR, tratamentul cu Jetstream este realizat de cardiologi supraspecializați în cardiologie intervențională, cu multă experiență. Aceștia beneficiază de sprijinul unei întregi echipe medicale, care include specialiști în anestezie și terapie intensivă, chirurgie cardiovasculară, chirurgie vasculară, cardiologie, ecocardiografie și imagistică medicală.

  • Prin aterectomie cu Jetstream, simptomele arteriopatiei obliterante sunt eliminate în scurt timp și sunt prevenite complicațiile. Vino la SANADOR!

Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu două angiografe de ultimă generație Philips Azurion 7, ultraperformante. Intervențiile endovasculare sunt realizate în deplină siguranță pentru pacienți, într-o atmosfera sterilă, datorită sistemului modern de ventilație cu presiune pozitivă, care permite aspirația ionilor generați în timpul procedurilor și reducerea expunerii la radiații a pacienților și a cadrelor medicale.

Programează o consultație!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR