Am absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Dupa un an petrecut ca medic stagiar la Spitalul Sf. Ioan din București, am devenit Asistent Universitar prin concurs la UMF Carol Davila, la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Fundeni din Capitală.
În cadrul acestei prestigioase instituții, m-am format în specialitatea de chirurgie cardiovasculară. Am avut ocazia să lucrez alături de maeștri prestigioși: Conf. Dr. Dan Gherghiceanu, Prof. Dr. Dan Făgărășanu, Prof. Dr. Cezar Macarie și Prof. Dr. Vasile Cândea, care a fost și conducătorul tezei mele de Doctorat.
În cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Fundeni și apoi de la Institutul C. C. Iliescu am fost pregătit în cadrul stagiului de secundariat atât în chirurgia adultului, cât și în chirurgia cardiacă pediatrică.
Această etapă a fost completată cu două stagii de specializare în Franța, la Toulouse – Hopital Rangueil (1995 -1995 și 1997) unde am lucrat cu Prof. Dr. Gerard Fournial și Prof. Dr. Ives Glock, în special în domeniul chirurgiei coronariene și valvulare, dar și în domeniul chirurgiei vasculare majore – chirurgia aortică. După revenirea în țară am desfășurat o susținută activitate chirurgicală în Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” de la Spitalul Fundeni.
Am făcut parte, alături de colegii din generația mea, din grupul celor care au introdus practic chirurgia coronariană și chirurgia disecției de aortă la Spitalul Fundeni și în România.
Pe parcursul activității mele am parcurs mai multe stagii și cursuri de pregătire în alte centre de prestigiu din Anglia, Germania și Statele Unite ale Americii.
De-a lungul celor 25 de ani petrecuți la Spitalul Fundeni am practicat un număr de peste 5000 de intervenții chirurgicale cardiace majore – pe „cord deschis” , precum și peste 2500 de intervenții chirurgicale de chirurgie vasculară periferică. Aici am participat la implementarea primelor dispozitive de asistență mecanică a circulației: balonul de contrapulsație intraaortică și cordul artificial parțial tip „Novacor” .
De asemenea, am parcurs ierarhia profesională medicală și universitară, devenind în 1999 medic primar, în 2002 Doctor în Științe Medicale, în 2019 Doctor Abilitat în Științe Medicale, în 2006 Conferențiar Universitar și Șef al Secției Clinice 1, poziție pe care am ocupat-o până în 2016, iar în 2020 Profesor Universitar de Chirurgie Cardiovasculară.
Începând cu 2013 am organizat și condus Secția Clinică de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic SANADOR din București. Din 2016 până în 2021 am ales să lucrez exclusiv la SANADOR, împreună cu echipa care m-a urmat de la Spitalul Fundeni. Începând din martie 2021, conduc Clinica de Chirurgie Cardiovasculară și Transplant a UMF Carol Davila de la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca și Secția Clinică de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, unde desfășor toate programele de chirurgie cardiovasculară pentru adulți, respectiv pediatrice, proceduri chirurgicale deschise, minimal invazive, cardiostructurale (TAVI), endovasculare (EVAR, TEVAR), asistență ventriculară mecanică (VAD) și transplant cardiac. În prezent, sunt colaborator al Secției Clinice de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR.
În cadrul Spitalului Clinic SANADOR am implementat tehnologii noi: chirurgia valvulară minimal invazivă, endoprotezările aortice (EVAR, TEVAR) – începute la C. C. Iliescu – și inserția valvelor aortice transcateter (TAVI).
În prezent, alături de echipa de la Spitalul Clinic SANADOR, practic toate intervențiile chirurgicale din patologia adultului: bypass aortocoronarian, plastie valvulară mitrală minimal invazivă, protezare valvulară aortică minimal invazivă, înlocuiri ale rădăcinii aortice și aortei toracice, implantare de valve transcateter (TAVI), stent grafturi endoaortice pentru anevrisme și disecții aortice (EVAR, TEVAR).