Ai o afecțiune ginecologică ce presupune tratament chirurgical? Vino la SANADOR pentru o evaluare medicală completă și pentru a analiza împreună posibilitatea efectuării unei intervenții de chirurgie robotică!
Bucură-te de avantajele chirurgiei robotice! Programează-te la SANADOR pentru un consult chirurgical de specialitate și pentru a stabili indicația de tratament chirurgical robotic!
La Spitalul Clinic SANADOR, beneficiezi de robotul chirurgical de ultimă generație da Vinci Xi, care este un instrument ce înglobează tehnologii revoluționare.
Conform studiilor de specialitate recente, există certitudinea în privința indicației și avantajelor chirurgiei minim invazive (robotice sau laparoscopice) în tratamentul cancerului de endometru.
Chiar dacă nu este încă dovedită eficiența chirurgiei minim invazive robotice sau laparoscopice în cancerul ovarian sau cancerul de col uterin, chirurgia robotică oferă avantajul de a aborda aceste intervenții mai facil.
În cazul cancerului de col uterin, robotul chirurgical ajută la realizarea mai facilă și mai precisă a limfadenectomiei, alături de extirparea uterului și îndepărtarea anexelor, procedeu dificil de efectuat mai ales în regiuni anatomice înguste, cum este pelvisul, prin metoda clasică sau laparoscopică.
Astfel, sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi permite realizarea unei game largi de intervenții ginecologice:
Rolul tehnicii robotice asupra cancerelor din ginecologie
Tehnica chirurgicală robotică îmbunătățește rata de succes în intervențiile pentru tratamentul cancerului de corp uterin, prin precizia ridicată a manevrelor intraoperatorii și mărirea câmpului operator. Față de oricare alt procedeu, chirurgia robotică este preferabilă pentru cura chirurgicală a cancerului endometrial prin imaginea stabilă pe care o pune la dispoziție chirurgului.
Cu ajutorul sistemului robotic da Vinci Xi, chirurgia oncologică se desfășoară la noi standarde. Echipamentul duce chirurgia ginecologică la alt nivel de performanță, oferind precizia elecției marginii de siguranță a exciziilor și protejarea cu blândețe a țesuturilor sănătoase prin limitarea la maxim a lezării acestora.
De asemenea, chirurgia robotică vine să faciliteze efectuarea limfadenectomiilor din tratamentul cancerelor ginecologice, prin îmbunătățirea calității acestei manevre, respectând toate principiile oncologiei.
Astfel, robotul da Vinci Xi capătă un rol din ce în ce mai important în aria ginecologiei oncologice, oferind chirurgului o alternativă revoluționară la metodele folosite anterior, respectiv chirurgia deschisă și laparoscopia convențională.
Deși este utilizat pentru varii proceduri chirurgicale ginecologice, robotul da Vinci Xi și-a dovedit eficacitatea preponderent în aria afecțiunilor oncologice din acest domeniu. În acest sens, se află în creștere rolul chirurgiei robotice în realizarea histerectomiilor și limfadenectomiilor pentru stadializarea cancerelor endometriale, histerectomiilor radicale și trahelectomiilor pentru tratamentul cancerelor cervicale și chiar pentru extirparea și stadializarea cancerelor ovariene incipiente.
Avantajele chirurgiei robotice în ginecologie
Prin alegerea tratamentului chirurgical asistat robotic, pacientele pot beneficia de: spitalizare scurtă, mai puține complicații (precum infecțiile), durere și sângerare reduse, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, alături de o siguranță sporită prin acuratețea mai bună a actului chirurgical.
Chirurgia robotică permite medicului chirurg să efectueze intervenții minim invazive, controlând o consolă într-o poziție ergonomică, utilizând un set avansat de instrumente și cu o vedere tridimensională de înaltă rezoluție a câmpului operator, care oferă posibilitatea realizării unei manopere chirurgicale minuțioase, exacte, eficiente și sigure pentru pacientă.
De asemenea, chirurgia robotică oferă chirurgului oportunitatea de a realiza cele mai complexe și delicate procedee chirurgicale prin efectuarea unor incizii de mici dimensiuni cu o precizie de neegalat de către niciun alt echipament existent în momentul actual.
Chirurgia minim invazivă a revoluționat managementul afecțiunilor ginecologice în ultimii 30 de ani. Totuși, cele mai substanțiale îmbunătățiri se datorează apariției chirurgiei robotice.
Chirurgia robotică reprezintă vârful tehnologic al metodelor chirurgicale ale momentului. Comparativ cu chirurgia laparoscopică, utilizarea tehnicii robotice are rată scăzută de a necesita conversia la chirurgie deschisă. Datorită acestui fapt, chirurgia robotică devine o metodă de preferat pentru afecțiunile ginecologice și se întărește astfel indicația pentru tehnica robotică.
Platforma robotică reprezintă, irevocabil, un pas înainte prin tehnologia în continuă evoluție, lăsând în urmă limitele stabilite deja de laparoscopie.
Inițierea programului de chirurgie robotică în domeniul ginecologiei este una dintre cele mai remarcabile realizări pentru felul în care se va contura chirurgia viitorului.
Chirurgie robotică pentru afecțiuni ginecologice la SANADOR
La SANADOR, se efectuează intervenții chirurgicale de mare precizie pentru afecțiunile ginecologice care au indicație pentru această metodă inovativă și care beneficiază de un prognostic îmbunătățit datorită tehnicii robotice.
Din echipa de medici de elită care realizează aceste intervenții de chirurgie robotică ginecologică la Spitalul Clinic SANADOR face parte Dr. Bogdan Marțian, Șef Secție Chirurgie Generală la Spitalul Clinic SANADOR, Director Medical al Spitalului Clinic SANADOR, cu competențe în chirurgie robotică, chirurgie laparoscopică, Dr. Mădălina Comănescu, medic primar obstetrică-ginecologie și Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală.