Tumoră colorectală de 3 kg, operată cu succes prin exenterație pelvină

Diagnosticat cu o tumoră de 3 kg pe colon

Cancerul colorectal este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate la nivel global, afectând în special persoanele de peste 50 de ani. Pentru diagnosticul precoce al acestei afecțiuni, sunt indicate investigații periodice de screening, prin colonoscopie, la recomandarea medicului gastroenterolog.

Diagnosticul timpuriu al cancerului de colon este esențial pentru a crește șansele de vindecare și pentru a a permite un tratament minim invaziv, cu păstrarea unei bune calități a vieții pacientului. Uneori, semnele și simptomele provocate de cancerul de colon pot fi atribuite altor afecțiuni, de aceea, pentru un diagnostic rapid și corect, pacientul trebuie să se adreseze unui centru medical specializat, unde poate avea acces la consultații oferite de medici cu experiență.

  • Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!

Dumitru, în vârstă de 70 de ani, s-a confruntat ani de zile cu disconfort abdominal și intestinal, dar medicii la care s-a dus pentru consultație și investigații de specialitate nu i-au putut stabili diagnosticul corect.

„Medicul de la Craiova nu a depistat din prima despre ce este vorba. M-au trimis de la o specialitate la alta, inițial a zis că este o problemă la vezică. Am avut mai multe intervenții nereușite”, își amintește pacientul.

Printr-o recomandare, bărbatul a ajuns la o consultație la Dr. Eliza Gangone, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR. Dr. Eliza Gangone i-a recomandat mai multe investigații medicale, printre care un examen RMN, un CT și o colonoscopie. Analizând rezultatele, Dr. Eliza Gangone a stabilit diagnosticul de cancer la colon cu o tumoră de mari dimensiuni.

„Am venit la doamna Dr. Eliza Gangone și a aflat că este o tumoră de 3 kg și 25 de cm. Adică, burta lui arăta ca unei femei însărcinate în șase luni, iar un medic care ii făcuse ecografii și intervenții laser la vezică a ratat această tumoră de care doamna doctor a zis ca o simți la palpare. Pentru noi, acest diagnostic a fost șocant”, povestește Cristina, fiica pacientului.

Tumoră de mari dimensiuni, extirpată prin exenterație pelvină

În cazul lui Dumitru, singura cale de vindecare era o intervenție chirurgicală extrem de complexă. La scurt timp de la consultație, pacientul a revenit la Spitalul Clinic SANADOR, pentru operație.

Dr. Eliza Gangone a realizat o exenterație pelvină totală, o procedură chirurgicală radicală, folosită pentru tratarea unui cancer pelvin avansat. Această intervenție implică îndepărtarea în întregime sau în mare parte a organelor pelvine, pentru a crește șansele de supraviețuire ale pacientului, fiind singura soluție în cazul unui cancer care s-a extins în pelvis, afectând și alte organe. Din echipa operatorie a făcut parte și Dr. Mihai Stroe, medic specialist chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR.

„Doamna Dr. Gangone a extirpat toată partea de abdomen inferior, inclusiv vezica și tata a avut urostomă și colostomă. Au fost două operații. A fost această operație masivă, în care l-a salvat și a extirpat toată tumora. De la prima întâlnire, lucrurile au fost foarte serioase și cu foarte multă empatie. În urma biopsiei, a rezultat că tumora era mai veche de cinci ani. M-a impresionat foarte mult comunicarea. Imediat ce a ieșit din operație, la 11 noaptea, m-a sunat și mi-a povestit tot ce s-a întâmplat, și nu cu termeni medicali pe care să nu-i înțeleg, fără aroganță”, își amintește fiica pacientului.

  • Pentru investigații și tratamente moderne, alege SANADOR!

După operație, Dumitru a avut nevoie de o perioadă de recuperare și de tratament specific. Bărbatul revenea periodic pentru control și urma cu strictețe indicațiile medicului, iar atunci când starea de sănătate i-a permis, la aproape un an de la prima operație, Dumitru a revenit la Spitalul Clinic SANADOR pentru cea de-a doua intervenție chirurgicală, de reconstrucție și de eliminare a colostomei și urostomei.

De Crăciun, alături de familie

Și această operație a decurs fără probleme, iar pacientul s-a recuperat aproape total într-un timp foarte scurt. În prezent, la doi ani de la ultima intervenție, Dumitru se simte foarte bine și și-a reluat toate activitățile.

„Am avut două intervenții și vă spun că am rămas profund impresionat. Doamna Dr. Eliza Gangone m-a tratat cu foarte multă atenție. Venea să mă vadă chiar și de două-trei ori pe zi. Eu sunt puțin mai fricos și de câte ori mai aveam vreo problemă, am apelat la dânsa și a fost de fiecare dată foarte amabilă. Mi-a spus care este starea mea de sănătate, ce o să se întâmple și care va fi evoluția. Acum sunt foarte bine. Fac piața, conduc mașina, mă ocup de nepoți, de grădinărit. Sunt foarte mulțumit de felul în care m-a tratat și de toată echipa de la SANADOR”, declară Dumitru.

„În anul în care s-a operat, de Crăciun, gândul meu a fost că îi mulțumesc doamnei Dr. Eliza Gangone pentru încă un Crăciun alături de tata. A fost așa o sărbătoare atunci. S-a îmbrăcat în Moș Crăciun și le-a adus cadouri nepoților. Doamna Dr. Eliza Gangone l-a tratat exact ca pe un om, nu ca pe un pacient și cu tot respectul pentru viață. Doamna doctor Eliza Gangone este un om extraordinar! Dincolo de profesionalism este faptul cum gestionează fiecare caz în parte, adaptându-se la fiecare om în parte, cu nevoile lui, cu situația lui, cu contextul lui de viața și explicându-i pe înțelesul lui. A fost extraordinar tot ce ni s-a întâmplat”, conchide emoționată Cristina, fiica pacientului.

Dr. Eliza Gangone, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR

Intervenții chirurgicale complexe la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, toate intervențiile chirurgicale se desfășoară într-un bloc operator modern, dotat cu echipamente medicale de ultimă generație. După operație, pacienții sunt transferați în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale pentru o recuperare cât mai rapidă. Secția ATI de la Spitalul Clinic SANADOR este acreditată ca secție de categoria I, cu competențe extinse, ceea ce înseamnă că poate asigura cu succes sprijinul necesar unor intervenții chirurgicale extinse cum este exenterația pelvină.

Echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic SANADOR are experiență îndelungată în tratamentul chirurgical al diferitelor tipuri de cancer, inclusiv în exenterație pelvină, atunci când este indicată această metodă de tratament.

În funcție de stadiul cancerului, la Spitalul Clinic SANADOR tratamentul chirurgical pentru cancerul colorectal poate fi realizat prin operație clasică, deschis, sau prin proceduri minim invazive - chirurgie laparoscopică sau prin chirurgie robotică, cu sistemul robotic da Vinci Xi, cel mai avansat model existent în prezent.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR