Tratament endovascular cu sistemul AngioJet
Ulterior consultului preanestezic și analizelor de laborator, pacienta a fost preluată în Laboratorul de Cardiologie intervențională, pentru tratament trombolitic și tromboaspirație locală. Procedura s-a desfășurat sub anestezie generală și a constat în puncționarea sub ghidaj ecografic a venei poplitee stângi, cu introducerea unui ghid până în vena cavă inferioară.
Injectarea pe teacă a evidențiat prezența de material trombotic, în cantitate mare, în întregul ax venos popliteo-femuro-iliac. Apoi manevra a continuat cu traversarea pe ghid a unui cateter până în vena cavă inferioară, însă fără a se decela prezența de trombi la acest nivel.
Cu ajutorul unei sonde Zelante DVT pentru AngioJet s-a realizat tromboliza locală cu Actilyse, la 4 niveluri pe traseul axului venos afectat. După 20 de minute de acțiune locală a tromboliticului și fără injectare locală, s-a practicat tromboaspirație cu ajutorul aceluiași cateter, executată în mod repetat, cu extragerea de material trombotic în cantitate mare.
Prin tromboaspirație s-a reușit extragerea unei cantități mari de material trombotic
Prin injectarea de control s-a descoperit o stenoză semnificativă la nivelul originii venei iliace comune stângi, care definește sindromul May-Turner, produs prin compresiunea venei iliace stângi de către artera iliacă dreaptă. Echipa medicală a decis predilatarea respectivei stenoze, cu ajutorul unui balon, manevră urmată de montarea unui stent Wallstent de 16 mm / 60 mm / 75 cm, autoexpandabil, postdilatat cu balon de 16 mm / 4 cm / 120 cm.