Tratament prin triplă protezare articulară, pentru artroză severă

Diagnosticată cu artroză la genunchi și la șold

Gonartroza și coxartroza sunt degenerări ireversibile ale articulației genunchiului, respectiv șoldului. Atunci când tratamentul conservator, prin kinetoterapie, administrarea de antiinflamatoare și infiltrațiile locale nu au efectul dorit, iar artroza severă afectează semnificativ calitatea vieții pacientului, este necesară o intervenție chirurgicală de protezare articulară. În acest fel, articulația deteriorată este înlocuită cu o proteză și noua articulație redevine funcțională.

Mihaela, în vârstă de 74 de ani, a trecut prin trei astfel de intervenții, la Spitalul Clinic SANADOR, unde a fost operată de Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie și traumatologie, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie. Chiar dacă intervențiile chirurgicale au fost complexe, ele au fost bine suportate la vârsta pacientei și toate procedurile au avut succes.

„Eu am tot amânat operațiile, de vreo 10 ani. Am dureri de pe la 60 de ani. Au debutat pe neașteptate. Poate e și genetic, că mama mea a suferit de așa ceva, dar nu se știe sigur. Am făcut tot felul de tratamente, de infiltrații, dar nu s-a putut rezolva. Am avut un mic chist inghinal și am venit la domnul doctor Teodor Buliga, căruia i-am spus că sufăr și cu genunchii. Și dânsul mi l-a recomandat pe Dr. Liviu Ojoga”, povestește Mihaela.

În urma investigațiilor de specialitate, Dr. Liviu Ojoga a confirmat necesitatea intervenției chirurgicale. Mihaela suferea de artroză de genunchi bilaterală în ultimul stadiu și de coxartroză avansată la șoldul drept.

Artroplastii realizate cu succes la Spitalul Clinic SANADOR

Profesionalismul cu care a fost tratată la SANADOR și dotările de ultimă generație ale spitalului i-au dat încredere Mihaelei să se opereze la Spitalul Clinic SANADOR. Deși au fost necesare în total trei intervenții chirurgicale complexe, toate au decurs cu bine, fără complicații și cu recuperare rapidă.

„Când m-am dus la domnul doctor Ojoga cu radiografia, mi-a arătat că oasele erau lipite, că nu mai era cartilaj. Așa a început totul. În 2018 m-a operat prima dată: proteză de genunchi la cel drept. După aceea, în 2022, proteză de șold pe dreapta. În toamna lui 2023, proteză la genunchiul stâng. Sunt foarte mulțumită. De aceea am și venit de trei ori aici, fiindcă am fost foarte mulțumită. Foarte, foarte mulțumită!”, mărturisește pacienta.

În prezent, Mihaela s-a recuperat complet, se simte bine, se bucură în continuare de o viață activă și revine periodic la control la Dr. Liviu Ojoga, încântată de rezultatele obținute în urma tratamentului chirurgical și de atitudinea profesionistă a echipei medicale de la Spitalul Clinic SANADOR.

Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie și traumatologie, este șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Clinic SANADOR.

 „De fiecare dată după ce m-a operat, dar și înainte, a venit să mă viziteze, inclusiv la ATI de câteva ori. Sunt foarte mulțumită, n-am nimic de reproșat, absolut nimic! Nu am avut probleme cu operațiile. Apoi, recuperarea la genunchi înseamnă gimnastică, terapie – primele 3-4 săptămâni ai dureri mari. Dar am reușit! La șold mi s-a părut mult mai ușor, mai simplu. Îi mulțumesc foarte mult domnului doctor Ojoga pentru cele trei operații! Îi urez multă sănătate și să vindece cât mai mulți oameni!” transmite Mihaela.

  • Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!

Servicii medicale complete la SANADOR

Medicii ortopezi de la Spitalul Clinic SANADOR sunt supraspecializați în diferite tipuri de intervenții chirurgicale, având experiență în realizarea de operații clasice sau minim invazive, în funcție de indicația medicală stabilită. La SANADOR, pacienții au acces la consultații de specialitate și la investigații imagistice performante, pentru diagnosticul rapid și precis al afecțiunilor articulare.

Povestea Mihaelei este doar unul din cazurile medicale complexe și dificile gestionate cu succes la Spitalul Clinic SANADOR. Patologia tratată chirurgical include și alte afecțiuni ale aparatului locomotor, traumatisme severe ori traumatologie sportivă, boli degenerative, congenitale și oncologice. Intervențiile chirurgicale sunt realizate în deplină siguranță, într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din țară, iar pacienții primesc asistență medicală avansată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă acreditată ca secție ATI de categoria I – nivelul maxim de competență.

Pentru o recuperare optimă, în urma tratamentelor chirurgicale ortopedice, pacienții au acces la programe personalizate de reabilitare medicală, stabilite de medici cu multă experiență. În acest fel, poate fi obținută recuperarea funcțională a articulației, fără dureri, cu redarea mobilității și rezultate de durată.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR