Stenoză a fistulei arteriovenoase pentru hemodializă
Angioplastia cu balon este o procedură minim invazivă utilizată pentru dilatarea vaselor de sânge îngustate sau înfundate, prin intermediul unuia sau mai multor baloane, pentru a le restabili permeabilitatea. Această metodă este aplicabilă în cazul pacienților cu stenoze la nivelul segmentului venos sau arterial al fistulei pentru dializă, cat și la nivelul sistemului venos central. Procedura poate fi însoțită de tromboaspirație sau trombectomie în cazul trombozei la nivelul fistulei.
-
Vino la SANADOR pentru tratamente de ultimă generație!
Recent, la Spitalul Clinic SANADOR s-a efectuat o angioplastie periferică cu balon pentru corecția unei fistule arteriovenoasă la o pacientă care prezenta boală renală cronică. Afecțiunea, în care rinichii nu mai pot elimina substanțele toxice, care se acumulează în exces în organism, aduce schimbări dramatice în viața unui pacient, care ajunge dependent de hemodializă.
Viorica se afla în program de hemodializă de mai mult timp și fusese supusă unei proceduri pentru realizarea unei fistule arteriovenoasă (FAV) radio-cefalică cu câteva luni înainte, în orașul natal. Însă, din cauze stenozei severe apărute între timp la nivelul fistulei, pacienta risca să nu mai poată beneficia de tratamentul atât de important pentru viața ei. Astfel, Viorica s-a programat la Spitalul Clinic SANADOR, pentru corecție FAV.
Procedura, desfășurată în Laboratorului de Cateterism SANADOR, a fost finalizată cu succes, iar acest lucru a fost posibil datorită colaborării interdisciplinare între medici specializați în nefrologie, cardiologie intervențională și chirurgie vasculară. Spitalul Clinic SANADOR este unul dintre puținele locuri din țară unde se poate realiza o astfel de procedură și este singurul dotat cu două angiografe de ultimă generație Philips Azurion 7.