Leziune de menisc tratată prin chirurgie artroscopică

Diagnosticul: leziune de menisc

Durerea persistentă de genunchi, care nu cedează în timp și care afectează semnificativ calitatea vieții, poate fi semnalul unei leziuni serioase, care, neglijată, poate duce la complicații. De aceea, este recomandată prezentarea din timp la medic, pentru stabilirea diagnosticului corect și efectuarea tratamentului adecvat.

Mirela, în vârstă de 49 de ani, s-a confruntat un an de zile cu dureri de genunchi foarte puternice, atât ziua, cât și noaptea. Asistent medical de profesie, Mirela era nevoită să realizeze activități fizice solicitante și, din cauza durerilor din ce în ce mai puternice și mai supărătoare pe care le resimțea, a început să întâmpine  dificultăți în mișcare, lucru care i-a afectat activitatea zilnică.

Am făcut multe tratamente, inclusiv fizioterapie, în speranța că o să-mi fie bine, dar, din păcate, durerile nu s-au ameliorat. În urma unei recomandări, m-am programat la domnul Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie cu competențe în chirurgie artroscopică, la Spitalul Clinic SANADOR”, povestește Mirela.

În urma examenului clinic și a unei investigații RMN, Dr. Vladimir Pușcașu a stabilit diagnosticul de fisură de menisc la genunchiul stâng. Tratamentul recomandat a fost o intervenție chirurgicală artroscopică. Operația trebuia să fie realizată cât mai repede, pentru a preveni o ruptură de menisc.

Tratament prin artroscopie la Spitalul Clinic SANADOR

Artroscopia de genunchi este o intervenție chirurgicală minim invazivă, indicată în tratamentul diferitelor afecțiuni ale articulației genunchiului. Cel mai frecvent, procedura este utilizată în cazul unei leziuni de menisc. Chirurgia artroscopică permite efectuarea unor incizii de mici dimensiuni, riscul de complicații este redus, recuperarea rapidă, cu spitalizare de scurtă durată.

„Intervenția mi s-a părut foarte ușoară, nu am simțit nimic. Mi s-a administrat rahianestezie și am fost conștientă pe tot parcursul intervenției. Tot personalul medical a fost de excepție, nu am avut nicio emoție. Imediat ce am fost dusă în salon, personalul medical de pe secție a fost alături de mine tot timpul, ajutându-mă să îmi recapăt mersul normal. În prezent, mă simt foarte bine, mi-am recăpătat mobilitatea, iar durerea supărătoare pe care am simțit-o timp de un an a dispărut ca prin minune! Domnul Dr. Pușcașu este un medic de excepție, un om bun și frumos la suflet, care m-a ajutat să trec cu bine peste acest episod neplăcut din viața mea. Îi sunt recunoscătoare pentru profesionalismul, grija și susținerea pe care mi le-a oferit. Datorită domnului doctor sunt bine acum și mă simt încrezătoare în propriile forțe”, conchide emoționată pacienta.

Dr. Vladimir Pușcașu, în timpul unei artroscopii de genunchi, la Spitalul Clinic SANADOR.
Dr. Vladimir Pușcașu, în timpul unei artroscopii de genunchi, la Spitalul Clinic SANADOR.

După intervenția chirurgicală, Mirela a continuat recuperarea medicală prin ședințe de kinetoterapie, cu un program personalizat în funcție de nevoile sale, pentru recăpătarea rapidă a mobilității.

Intervenții ortopedice minim invazive la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, chirurgii ortopezi au experiență îndelungată în efectuarea de tratamente minim invazive, prin chirurgie artroscopică, în funcție de indicație. Procedurile sunt realizate într-un bloc operator dotat cu echipamente de ultimă generație, iar pacienții primesc cele mai bune îngrijiri de specialitate pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I, pentru o recuperare optimă.

În afară de artroscopie de genunchi, la Spitalul Clinic SANADOR sunt realizate în deplină siguranță și alte proceduri minim invazive, precum artroscopie de umăr, artroscopie de gleznă și ligamentoplastie.

Postoperator, pacienții beneficiază de un program individualizat de reabilitare medicală, prin ședințe de fizioterapie sau de kinetoterapie, la recomandarea unui specialist. În acest fel, ei își recapătă mai repede mobilitatea și se pot întoarce în scurt timp la activitățile zilnice.

Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR
Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie, are un interes deosebit pentru traumatologia generală și sportivă, protezarea de șold și protezarea de genunchi, tratamentul chirurgical pentru hallux valgus, osteotomie și ortopedie oncologică. După pregătirea în specialitate, a urmat două stagii de supraspecializare în Irlanda.

  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR