Un nou tratament reușit pentru hernia de disc, după 20 de ani!

Hernie de disc după 20 de ani de la un diagnostic similar

Hernia de disc este o afecțiune care poate fi tratată eficient și în deplină siguranță prin metode puțin invazive. Este important de știut, însă, că pacienții trebuie să respecte apoi o serie de recomandări ale medicului neurochirurg, deoarece factorii de risc inițiali și avansarea în vârstă pot duce la hernierea și a altor discuri intervertebrale, uneori la distanță de la primul astfel de eveniment.

În această situație s-a aflat Corina, în vârstă de 55 de ani, operată în urmă cu 20 de ani pentru hernie de disc lombară la nivelul L4-L5, când a avut o formă gravă, cu parestezie pe ambele picioare. Operată de Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie cu o foarte bogată experiență internațională, Corina s-a simțit foarte bine, s-a recuperat complet și nu a mai avut dureri de spate.

De-a lungul anilor, însă, din cauza suprasolicitării în continuare a coloanei vertebrale, după o sarcină gemelară și mai multe kilograme în plus, Corina a început să resimtă din nou dureri lombare, disconfort și picioare amorțite. A luat astfel decizia să revină la o consultație la Dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic SANADOR.

„Pur și simplu, în ultima perioada mă neglijasem foarte tare. Am ridicat greutăți, dar și greutatea corporală a influențat acest lucru. Data trecută, procesul fusese lent, a durat cam doi ani până m-am operat: la început m-a durut spatele, apoi un picior, apoi celălalt picior... Acum a fost mult mai rapid, întâi m-a durut spatele, apoi durerea s-a dus pe picior, și luna următoare deja aveam parestezie! Când am văzut că nu mai pot merge de durere, am revenit la domnul doctor Ovidiu Grămescu”, povestește Corina.

  • Programează-te la SANADOR! Sună la 021.9699!

Intervenție chirurgicală realizată cu succes

În urma controlului, medicul a recomandat o serie de investigații, dintre care esențial a fost examenul RMN de coloană totală, cu substanță de contrast. Pe baza acestuia, Dr. Ovidiu Grămescu a confirmat diagnosticul de hernie la nivelul L5-S1 pe partea stângă și a evaluat gradul de afectare a rădăcinilor nervoase. Date fiind simptomele severe, la scurt timp după consultație, Corina a fost programată pentru intervenția neurochirurgicală la Spitalul Clinic SANADOR.

Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie, Șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic SANADOR, în timpul unei intervenții chirurgicale.
Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie, șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic SANADOR.

„Prima dată când m-am operat îmi era foarte frică de operație, dar avusesem o cunoștință care se operase la Dr. Ovidiu Grămescu - și mi-a dat curaj. Atunci eram într-o stare foarte gravă, abia mai puteam mișca vârfurile picioarelor, dar domnul doctor mi-a dat multă încredere. Drept dovadă că a făcut o treabă minunată, timp de 20 de ani nu am mai avut nicio problemă. Acum, când a fost din nou cazul de operație, nu am stat pe gânduri și am venit direct la domnul doctor Grămescu, pentru că eram convinsă că o să mă vindece”, povestește Corina.

„Între timp, nucleul acesta a mai herniat și au fost, de fapt, hernii multiple acolo. În fiecare seară, dacă stăteam mai mult pe scaun și mai lucram de acasă, simțeam înțepături pe partea posterioară, apoi se ducea în călcâi, câte un fragment  migra și atingea nervul și pur și simplu nu mai puteam respira de durere”, își amintește Corina.

Noua operație pentru hernie de disc a decurs fără probleme, iar după intervenție pacienta a fost transferată în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, pentru monitorizare și recuperare. În prezent, Corina se simte foarte bine, nu mai are dureri și continuă programul de recuperare medicală, prin exerciții de kinetoterapie recomandate de un medic de medicină fizică și de reabilitare.

„După operație, m-am simțit foarte bine. Anestezia a fost ușoară, nu mi-a fost rău și toată lumea de pe secție a fost foarte drăguță. Domnul doctor Ovidiu Grămescu mi-a spus că erau multiple fragmente herniate, chiar mai multe decât se văzuseră la RMN și m-a asigurat că le-a curățat pe toate. Domnul doctor este un om extraordinar!”, conchide pacienta.

Hernia de disc poate fi o afecțiune gravă, mai ales atunci când apar complicațiile. Din fericire, cu un diagnostic corect și un tratament adecvat, realizat de medici cu experiență, cei mai mulți pacienți pot reveni la o viață activă și fără durere.

Dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic SANADOR, care a operat-o pe Corina, are o impresionantă experiență profesională, realizând cu succes numeroase intervenții neurochirurgicale deosebit de complexe. Este primul neurochirurg român cu atestat european, obținut la Bruxelles în anul 1993, și a practicat mulți ani neurochirurgia în SUA.

Diagnostic avansat și tratament eficace la SANADOR

La SANADOR, pacienții au acces la investigații imagistice avansate pentru diagnosticul corect al afecțiunilor coloanei vertebrale. Printre echipamentele de ultimă generație de la SANADOR se numără aparate RMN 3 Tesla și CT 128-slice, care identifică inclusiv leziuni mici, ce nu pot fi observate prin alte metode imagistice.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de neurochirurgie sunt realizate într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România, cu ajutorul microscoapelor operatorii Zeiss Kinevo 900, care dispun de tehnologie 4K, oferind imagini detaliate ale câmpului operator, și al sistemelor moderne de neuronavigație. În acest fel, operațiile au un grad redus de invazivitate, pacientul se recuperează repede, durata de spitalizare este scurtă, iar riscul de complicații este redus.

  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR