Dublă protezare pentru gonartroză bilaterală

Diagnosticat cu gonartroză bilaterală

Gonartroza este deteriorarea progresivă a articulației genunchiului, care produce durere locală și dificultăți la mișcare și la mers, afectând serios calitatea vieții pacientului. În stadiile avansate ale afecțiunii, atunci când tratamentul conservator nu mai are efect, devine necesară intervenția de chirurgie ortopedică prin care articulația distrusă este înlocuită cu o proteză de genunchi.

Acest tratament a fost soluția salvatoare și pentru Liviu, în vârstă de 52 de ani, care suferea de ani de zile de artroză de genunchi bilaterală. Toate metodele de tratament încercate inițial nu au avut rezultate, iar starea pacientului s-a agravat. Cu cinci ani în urmă, pacientul efectuase o artroscopie de genunchi la piciorul drept, dar, din păcate, procedura nu avusese efect.

În cele din urmă, Liviu s-a programat la consultație la SANADOR, la Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie și traumatologie, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Clinic SANADOR. În urma unor investigații imagistice avansate efectuate cu echipamente de ultimă generație la SANADOR, pacientul a aflat că în trecut suferise rupturi de menisc, care, netratate la timp, au dus la distrugerea cartilajului de la genunchi. Din această cauză, singura opțiune de tratament recomandată în cazul lui era protezarea articulară.

„La mine, e o treabă veche... Am 52 de ani acum, de la 35 de ani a început să mă doară câte un pic, câte un pic. Când s-a agravat, am ajuns prea târziu la medic ca să mai salvez ceva. Am făcut o programare pentru un consult la SANADOR și am ajuns la domnul doctor Liviu Ojoga. Am făcut radiografii, iar Dr. Ojoga mi-a comunicat că singura variantă este să înlocuim articulația cu una artificială. La mine nu mai era nimic de făcut: nici infiltrație, nici artroscopie, le făceam degeaba”, relatează pacientul.

Operat cu succes la Spitalul Clinic SANADOR

Pentru tratamentul gonartrozei bilaterale de care suferea pacientul, Dr. Liviu Ojoga a realizat cu succes la Spitalul Clinic SANADOR două intervenții de artroplastie de genunchi, la interval de 6 luni. Ambele proceduri au avut rezultatele dorite, iar pacientul s-a recuperat de fiecare dată rapid, fără complicații.

Protezarea genunchiului, necesară pentru tratamentul artrozei severe de genunchi, înseamnă înlocuirea articulației distruse cu o proteză artificială, perfect funcțională, realizată din biomateriale performante. Tipul de proteză, precum și modul de fixare a acesteia, este stabilit individualizat, în funcție de specificul fiecărui pacient. Astfel, pacientul este externat în a treia zi după operație și, după câteva săptămâni de recuperare medicală, libertatea de mișcare este recâștigată. Durerea de genunchi dispare încă de la operație.

Liviu confirmă rezultatele foarte bune obținute în urma intervențiilor chirurgicale realizate la Spitalul Clinic SANADOR: „M-am recuperat bine, mă simt bine. Nu mai am durerile de atunci, acum pot să merg, pot să stau în picioare. Până la operație, nu puteam să merg. Mergeam vreo 50 de metri și pe urmă căutam să stau jos. Nici în picioare nu puteam să stau mult, tot din cauza durerilor”.

În prezent, pacientul se simte foarte bine, a urmat proceduri de kinetoterapie, pentru o recuperare optimă și cu rezultate pe termen lung, și revine regulat la control la SANADOR.

„La SANADOR a fost foarte bine! Eu am fost foarte mulțumit. Și de asistenți, și de medici, și de tot ce există acolo, la spital. Eu chiar m-am simțit bine! Îi mulțumesc foarte mult domnului doctor! Cât de curând, fac o programare la dânsul, să mai facem un control, să vedem cum se prezintă.” Liviu, pacient

Tratamente performante pentru afecțiunile articulare, la Spitalul Clinic SANADOR

La SANADOR, pacienții beneficiază de consultații de ortopedie complete, realizate de medici foarte experimentați, precum și de investigații imagistice efectuate cu echipamente de ultimă generație - RMN 3 Tesla sau CT 128-slice. În acest fel, pot fi diagnosticare cu mare precizie afecțiunile articulare, iar medicul poate stabili care este tratamentul potrivit.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de protezare articulară se desfășoară în deplină siguranță într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România. Secția de Anestezie și Terapie Intensivă deține acreditare de categoria I, ceea ce înseamnă că este pregătită pentru orice tip de intervenție chirurgicală majoră și că asigură pacienților servicii avansate de terapie intensivă. După intervenția de chirurgie ortopedică, pacienții au acces la un program de recuperare medicală complet, stabilit individualizat.

Dr. LIviu Ojoga, șeful Secției de Ortopedie-traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR.
Dr. Liviu Ojoga

Medic primar ortopedie și traumatologie, Dr. Liviu Ojoga conduce Secția de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Clinic SANADOR și are o vastă experiență în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe, cum sunt artroplastiile, dar realizează cu succes și proceduri minim invazive, artroscopice, în funcție de indicație.

Programerază-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR