Tratament endovascular pentru tromboză venoasă profundă

Diagnostic de tromboflebită

Mihail are 56 de ani și o viață foarte activă. Nu a avut niciodată probleme de sănătate și se considera un om sănătos. În urmă cu aproximativ un an, bărbatul a avut o experiență care l-a făcut să înțeleagă importanța controalelor medicale regulate.

În urma unui zbor mai lung cu avionul, de aproape 9 ore, Mihail a început să aibă o durere de picior. Era prima dată când simțea acest disconfort, deși în trecut mai avusese deplasări lungi cu avionul. Bărbatul și-a cumpărat ciorapi compresivi și a așteptat să se întoarcă acasă. Durerile au continuat însă și, pentru că și-a dat seama că e ceva în neregulă, nu a mai stat pe gânduri și a mers direct la urgențe.

„Am simțit o durere în piciorul stâng, de sus până jos. Nu am mai avut niciodată astfel de probleme. Până în acel moment, mă știam un om sănătos. Când am ajuns acasă, durerea s-a menținut. Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă și am zis că nu este cazul să mai aștept și m-am dus direct la urgențe. Din momentul acela, am fost investigat și mi s-a pus diagnosticul de tromboflebită. Am fost internat în spital, am făcut toate investigațiile necesare și am luat toată medicația recomandată de medici. După ce mi-am revenit, am vrut să mai cer și a doua opinie medicală”, povestește Mihail.

  • La SANADOR beneficiezi de analize și investigații necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!

Operat pentru tromboză de venă safenă

În urma celui de-al doilea consult medical, pacientului i s-a spus că vena safenă era trombozată. Indicația de tratament a fost de înlăturare a acestei vene. Operația a decurs fără probleme, pacientul s-a recuperat repede și, în timp, și-a reluat activitățile zilnice. Totul părea să fie bine, până într-o zi, când Mihail a început să aibă din nou simptome.

„Într-o noapte, m-am trezit transpirat și cu piciorul umflat și vânăt. M-am dus de urgență la spitalul unde fusesem operat și unde mi s-a scos vena safenă. Am fost internat imediat, mi s-au făcut din nou investigații, am primit tratament. Și după externare am continuat tratamentul, dar piciorul stâng rămânea umflat, circulația nu era corespunzătoare în piciorul stâng. Puteam merge, dar seara piciorul era mult prea umflat”, își amintește pacientul.

La recomandarea medicului care îl monitorizase în tot acest timp, Mihail și-a făcut o programare la Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiolog, șefa Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR.

  • Vino la SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Diagnosticat cu tromboză venoasă profundă

În urma consultului, a anamnezei complete și unor investigații specifice, Dr. Rodica Niculescu a stabilit diagnosticul de tromboză venoasă profundă ilio-femuro-poplitee a membrului inferior stâng și i-a recomandat tratament prin tromboaspirație cu AngioJet și angioplastie periferică cu balon pe întreg traiectul venos ilio-femuro-popliteu.

Tromboza venoasă profundă este o complicație severă a tromboflebitei, care, la rândul său, poate avea consecințe nefaste, precum embolia pulmonară, o afecțiune ce poate pune viața în pericol. Tromboza venoasă profundă apare atunci când un cheag de sânge se formează în interiorul unei vene situate profund și se manifestă prin umflarea membrului afectat, crampe, durere la mers sau în repaus, tegumente schimbate la culoare sau senzație de căldură la nivelul piciorului.

  • Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!

Tratament endovascular la Spitalul Clinic SANADOR

Tratamentul trombozei venoase profunde poate include tratament medicamentos sau chirurgical, printr-o intervenție de trombectomie. În prezent, afecțiunea poate fi tratată și endovascular, sub control radiologic, într-un laborator de angiografie, cu ajutorul unor sisteme dedicate eliminării cheagurilor de sânge.

De tratament endovascular a beneficiat Mihail, în cazul său Dr. Rodica Niculescu efectuând o procedură de tromboaspirație AngioJet, care a permis distrugerea cheagurilor de sânge prin aspirație activă, și o angioplastie cu balon, pentru restabilirea fluxului de sânge. Astfel, simptomele au fost ameliorate, iar complicațiile prevenite.

Abordul venos a fost unul dificil, din cauza prezenței unui tromb masiv la nivelul venei poplitee, iar la injectarea substanței de control s-a evidențiat o ocluzie cronică de ax ilio-femuro-popliteu venos cu multipli trombi cu aspect bine organizat. Intervenția de tromboaspirație s-a desfășurat fără complicații și s-a încheiat cu succes.

„Interacțiunea cu doamna Dr. Rodica Niculescu a fost foarte bună. De la început, mi-a spus despre ce este vorba, mi-a explicat toată procedura. M-am simțit în siguranță și pe mâini foarte bune. Îi mulțumesc foarte mult doamnei doctor Rodica Niculescu pentru înțelegere și modul în care a acționat. Mi-am dat seamă că la SANADOR este o echipă foarte bine pregătită. Oamenii sunt pregătiți, bine dotați și nu pot decât să le mulțumesc și să le fiu recunoscător pentru tot ce au făcut pentru mine. Ei au făcut tot ce au putut, mai departe, cum va fi viața mea de acum încolo depinde doar de mine”, povestește Mihail.

În prezent, pacientul se simte foarte bine, respectă schema de tratament recomandată de Dr. Rodica Niculescu și revine periodic la control.

Dr. Rodica Niculescu, în Laboratorul de Cateterism, în timpul procedurii de AngioJet.

Cardiologie intervențională la Spitalul Clinic SANADOR

Într-o perioadă în care bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate la nivel global, accesul la tratamente moderne și eficiente este esențial. La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile endovasculare sunt realizate de medici foarte experimentați, cu ajutorul echipamentelor și al tehnologiilor de ultimă generație.

Procedurile minim invazive de diagnostic avansat și tratament modern pentru afecțiuni cardiovasculare oferă numeroase beneficii pentru pacienți: recuperare rapidă, spitalizare de scurtă durată, risc scăzut de infecții și de complicații.

La Spitalul Clinic SANADOR, procedurile endovasculare sunt efectuate în Laboratorul de Cateterism dotat cu echipamente de ultimă generație, inclusiv două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7.

Dr. Rodica Niculescu are o vastă experiență în tratarea chiar și a celor mai complicate cazuri, încercând de fiecare dată să găsească cele mai bune soluții de tratament pentru pacienți. Este medic primar cardiologie cu compentență în cardiologie invazivă și intervențională, are peste 25 de ani de experiență în cardiologie intervențională și conduce Departamentul de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR, având la activ peste 10.000 de intervenții prin cardiologie intervențională, cu rezultate foarte bune.

Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie, șefa Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR