Diagnostic și tratament pentru diverticulită acută perforată, blocată
După intervenția la sân, totul părea să intre pe făgașul normal. Emilia ducea o viață normală și își reluase activitățile zilnice. La un an distanță de la operația pentru cancer mamar, însă, s-a confruntat cu o problemă legată de colon. Femeia suferea de mai multe probleme medicale, printre care și boală hemoroidală și diverticuloză sigmoidiană. Durerile abdominale de intensitate mare, instalate brusc, asociate cu alterarea toleranței digestive și febră au determinat-o pe Emilia să vină din nou la Dr. Teodor Buliga.
După consultul de specialitate și mai multe investigații, printre care și un CT abdomino-pelvin, diagnosticul a fost: diverticulită acută perforată, blocată. Medicul i-a recomandat o intervenție chirurgicală minim invazivă prin chirurgie laparoscopică.
„În anul următor, am avut un ghinion mai mare, am făcut o infecție la colon și m-a operat tot domnul doctor Buliga. După ce am descoperit Spitalul Clinic SANADOR și pe domnul doctor Buliga, am zis: gata, nu mi se mai poate întâmpla nimic! Orice se întâmplă, eu mă duc la domnul doctor. Și așa am făcut și acum sunt bine! Pe domnul doctor Buliga eu îl numesc îngerul meu păzitor. Este un om calm, foarte cald. Orice îl întrebam, îmi răspundea, mi-a explicat ce vom face, cum va decurge operația și cum va fi perioada de după operație”, povestește Emilia.
Și a doua intervenție a decurs fără probleme, Emilia având nevoie de data aceasta de 10 zile de spitalizare, pentru o recuperare optimă. În prezent, se simte foarte bine, nu mai are probleme, revine periodic la controalele medicale, are multă grijă de sănătatea sa și îndeamnă pe toată lumea să facă același lucru.
„Îmi fac toate treburile singură, eu locuiesc în apropierea Bucureștiului, dar vin singură la București, mă plimb, îmi rezolv tot ce am de rezolvat, îmi fac de lucru. Îmi face plăcere să vă împărtășesc din experiența mea, pentru că sunt multe persoane în situația în care am fost eu, poate disperate, și trebuie încurajate să meargă la doctor. Medicina a progresat, cancerul nu mai este o problemă așa mare și se pot găsi soluții, dacă mergi la medic și te îngrijești. Femeile ar trebui să își facă periodic un control la sân pentru că, iată, dacă eu nu mergeam regulat la acele controale anuale sau semestriale, nu aș fi descoperit acest cancer din timp, mai ales că nu aveam niciun simptom. Controalele periodice sunt foarte importante. Și acum, după operații, merg cu regularitate la evaluare”, conchide Emilia.
-
Vino la SANADOR pentru investigații avansate, esențiale în stabilirea unui diagnostic rapid și precis!