Tratament minim invaziv pentru ruptură de menisc

Accident sportiv la antrenament

Sonia, în vârstă de 38 de ani, este o persoană foarte activă și pasionată de sport. În timpul unui antrenament, s-a accident grav la genunchiul drept, dar nu s-a dus la medic. A încercat mai multe tratamente locale, sperând să amelioreze durerea de genunchi, dar după două săptămâni îi era tot mai greu să miște piciorul și să meargă. Astfel, Sonia a hotărât să meargă la o consultație de specialitate și, în urma unei recomandări, s-a programat la Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, cu multă experiență în traumatologia sportivă.

În urma consultației, medicul a suspectat o ruptură de menisc și a recomandat un examen RMN de genunchi, care a confirmat diagnosticul. Tratamentul recomandat de Dr. Vladimir Pușcașu a fost o artroscopie de genunchi, o procedură minim invazivă.

„Am văzut că durerea nu trece și că nu mai puteam să-mi fac antrenamentele, iar acest lucru mă deranja, așa că nu am vrut să mai aștept și m-am programat. O prietenă mi-a spus de domnul doctor Vladimir Pușcașu. A fost primul medic la care am fost și am hotărât să merg pe mâna lui. Mi-a spus că este o ruptură de menisc, dar că nu poate să fie sigur până nu fac și un RMN. Am făcut și RMN-ul foarte repede și după aceea a putut să confirme diagnosticul de ruptură de menisc. Am avut o comunicare foarte bună cu domnul doctor. Foarte atent, calm, răspundea la orice întrebare, mi-a explicat foarte bine ce presupune intervenția de artroscopie. Am avut foarte mare încredere în el și am hotărât să fac intervenția cât mai repede, pentru că durerea era foarte mare”, povestește Sonia.

  • Programează-te la SANADOR! Sună la 021.9699!

Ruptura de menisc

Ruptura de menisc este întâlnită la persoanele care efectuează activitate fizică intensă, precum și la sportivii de performanță. Printre semnele și simptomele ce pot indica o ruptură de menisc se numără durerea la nivelul genunchiului, accentuată în timpul flexiei sau al mișcării, blocajele articulare, rigiditatea și instabilitatea articulației.

Tratamentul este stabilit în funcție de starea pacientului, de tipul și de severitatea leziunii. Acesta este cel mai adesea chirurgical, prin intervenții minim invazive artroscopice - se încearcă repararea meniscului prin excizia sau îndepărtarea zonei lezate, prin meniscectomie parțială.

  • La SANADOR beneficiezi de analize și investigații necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!

Tratament prin artroscopie la Spitalul Clinic SANADOR

Artroscopia de genunchi, recomandată de Dr. Vladimir Pușcașu în cazul Soniei, este o intervenție minim invazivă ce implică utilizarea unui instrument special numit artroscop - un tub subțire, dotat cu o cameră video de înaltă rezoluție. Acesta este introdus în genunchi printr-o mică incizie, permițând medicului să examineze structurile interne, precum cartilajul, ligamentele și meniscul și să realizeze tratamentul necesar. Procedura este indicată atunci când tratamentele conservatoare nu pot asigura rezultatele dorite sau în cazul sportivilor care doresc să-și reia rapid antrenamentele.

În cazul Soniei, intervenția artroscopică s-a desfășurat fără probleme, cu rahianestezie, pacienta fiind conștientă pe toată durata procedurii.

„Intervenția a fost scurtă, nedureroasă. Eu am vrut să văd ce se întâmplă. Am văzut în monitor intervenția și domnul doctor mi-a explicat exact ce se întâmplă, mi-a arătat în timp ce opera fiecare leziune a articulație și îmi explica de ce s-a degradat cartilajul. După intervenție, nu am avut deloc dureri. Mi-a explicat pas cu pas ce mi s-a întâmplat la genunchi și ce trebuie să fac în continuare, oferind exemple concrete pentru a înțelege atât patologia, cât si tratamentul. Este calm și diplomat, ceea ce m-a ajutat să mă simt confortabil și să am încredere în procesul de recuperare. Înainte de artroscopie mi-a explicat detaliile procedurii într-un mod clar, reducând orice neliniște pe care aș fi putut să o am”, își amintește Sonia. 

Comparativ cu operațiile clasice, deschise, artroscopia de genunchi permite o recuperare rapidă, implică un risc scăzut de infecții și o spitalizare de scurtă durată. În general, pacienții pot reveni la activitățile obișnuite în câteva săptămâni, însă programul personalizat de kinetoterapie este important pentru o recuperare completă.

Dr. Vladimir Pușcașu, în timpul unei artroscopii de genunchi, la Spitalul Clinic SANADOR.

Recuperare rapidă

După intervenția artroscopică, Sonia s-a recuperat foarte bine. La o lună de la procedură, își reluase deja activitatea fizică și putea să meargă pe bicicletă, să înoate și să alerge.

„Nu am avut nevoie de o recuperare foarte complexă. Am fost la domnul doctor pentru scoaterea firelor și am mai făcut un tratament cu infiltrații. Am putut să îmi reiau toate activitățile fizice fără probleme. Abordarea domnului doctor Pușcașu față de pacient este un exemplu de profesionalism și dedicare. Recomand cu toată încrederea acest doctor oricărei persoane care caută un specialist competent și cu adevărat implicat în sănătatea pacienților”, transmite Sonia.

  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Chirurgie ortopedică minim invazivă la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, chirurgi ortopezi cu multă experiență efectuează intervenții chirurgicale complexe, cu rezultate foarte bune. Atunci când este posibil, aceștia utilizează metode minim invazive, artroscopice, care asigură pacienților o recuperare rapidă. Intervențiile chirurgicale se desfășoară într-un bloc operator bine dotat, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.

Dr. Vladimir Pușcașu este unul dintre medicii dedicați și competenți din echipa de ortopedie a Spitalului Clinic SANADOR. Este medic primar ortopedie și traumatologie și are un interes deosebit pentru traumatologia generală și sportivă, protezarea de șold și protezarea de genunchi, tratamentul chirurgical pentru hallux valgusosteotomie de corecție și ortopedie oncologică. După pregătirea în specialitate, a urmat două stagii de supraspecializare în Irlanda și a participat activ la numeroase congrese de specialitate, organizate în Portugalia, Turcia, Germania și Marea Britanie.

Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR

  • Pentru investigații și tratamente moderne, alege SANADOR!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR