Ce este stenoză esofagiană
Stenoza esofagiană este o afecțiune caracterizată de îngustarea anormală a esofagului, care îngreunează înghițirea alimentelor și a lichidelor, provocând simptome precum dificultate la înghițire, durere, senzația de alimente blocate și, uneori, pierdere în greutate din cauza problemelor alimentare. La SANADOR, pacienții beneficiază de servicii medicale complete pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor tractului digestiv.
Strictura esofagului este o afecțiune destul de rar întâlnită, care poate afecta persoane de toate vârstele, dar mai des întâlnit la cele peste 40 de ani. Majoritatea stenozelor esofagiene au o dezvoltare lentă, din cauza unor boli cronice. Există multe procese diferite care pot provoca stenoza esofagului, procese care pot afecta esofagul din interiorul sau din exteriorul acestuia.
Afecțiunile precum boala de reflux gastroesofagian lezează mucoasa esofagului, care provoacă umflare și devine rigidă, astfel încât nu mai permite înghițirea corectă. Îngustarea esofagului din exterior poate apărea din cauza presiunii efectuate de organele învecinate sau de diverse formațiuni tumorale. Stenoza esofagului este de obicei tratată cu o procedură de dilatare, care lărgește esofagul și ameliorează simptomele.
-
La SANADOR beneficiezi de analize și investigații necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!