Neurologie la SANADOR
La SANADOR, poți beneficia de servicii medicale atât în ambulatoriu, cât și în regim de spitalizare continuă, Departamentul de Neurologie SANADOR fiind singurul departament de profil cu posibilitate de spitalizare continuă din sectorul medical privat din București. De asemenea, asigurăm asistență medicală permanentă prin linii de gardă formate din medici primari și specialiști competenți și cu experiență.
Departamentul de Neurologie este dotat cu aparatură de nivel ultraperformant, având posibilitatea să efectuezi o gamă variată de investigații paraclinice și de imagistică: analize de laborator, ecografie Doppler arterio-venoasă, electromiografie (EMG), electroencefalogramă (EEG), RMN, CT, teste vestibulare pentru sindrom vestibular, test Sudoscan, investigații în caz de sincopă, precum testul mesei înclinate.
La Spitalul Clinic SANADOR, se poate efectua monitorizare video-EEG cu rol important în diagnosticul formelor de epilepsie rezistente la tratament, conform recomandărilor ghidurilor internaționale, precum și RMN funcțional, o investigație deosebit de utilă în diagnosticul avansat al epilepsiei și terapie TENS (stimularea electrică transcutanată nervoasă).
Tratamentul în urgență al AVC
Una dintre cele mai cunoscute patologii neurologice este reprezentată de accidentul vascular cerebral/AVC ischemic acut. Acesta se produce de cele mai multe ori datorită sângerării unui vas cerebral sau datorită opririi irigării cu sânge a unei regiuni cerebrale și reprezintă o urgență medicală absolută. Inculpați sunt multipli factori de risc: dislipidemie, hipertensiune arterială, boala arteriovenoasă periferică, diabet zaharat, fumat.
Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din București care acordă tratament de urgență prin tromboliză intravenoasă pacienților care au suferit un accident vascular cerebral/AVC ischemic acut.
Tromboliza intravenoasă este metoda de tratament de elecție, eficientă pentru tratarea accidentului vascular ischemic acut în primele 4 ore și jumătate de la debutul primelor simptome de AVC, în absența contraindicațiilor. Prin aceasta se poate obține un rezultat terapeutic mai bun, cu ameliorarea paraliziei, a tulburărilor de vorbire sau a altor semne sechelare.