Tratamentul recomandat pentru uscarea ochilor
Tratamentul pentru uscăciunea ochilor variază în funcție de gravitatea afecțiunii și de cauzele care stau la baza acesteia. Pentru cazurile ușoare este adeseori suficientă utilizarea regulată a lacrimilor artificiale. Aceste picături ajută la lubrifierea ochilor și la ameliorarea disconfortului.
Pentru cazurile mai persistente sau severe, sunt disponibile mai multe alte opțiuni de tratament. Plug-urile perforate din silicon sunt utilizate pentru a bloca canalele lacrimale, împiedicând scurgerea prea rapidă a lacrimilor. Cu ajutorul lor, este menținută umiditatea la suprafața ochiului și, astfel, în funcție de gravitatea afecțiunii, acestea pot reprezenta o soluție temporară sau permanentă.
Medicamentele au un rol semnificativ în gestionarea sindromului de ochi uscat. Picăturile oftalmologice antiinflamatoare sunt prescrise în mod obișnuit pentru a reduce inflamația și a crește producția de lacrimi. Există, de asemenea, anumite substanțe care stimulează producția de lacrimi și sunt disponibile sub diferite forme, inclusiv pastile, geluri și picături oculare.
În cazurile în care alte tratamente sunt ineficiente, ar putea fi recomandată intervenția chirurgicală. Aceasta ar putea implica obturarea permanentă a canalelor lacrimale printr-o procedură numită cauterizare termică, care utilizează căldura pentru a închide canalele și a reduce pierderea lacrimală.
Tratamentele avansate includ lentile de contact speciale, cum ar fi lentilele sclerale, care protejează suprafața ochiului și ajută la reținerea umidității. Pentru persoanele cu glandele sebacee blocate, care pot exacerba simptomele ochiului uscat, pot fi eficiente compresele calde, dispozitivele cu pulsații termice, terapia cu lumină intens pulsatilă, masajul pleoapelor.
-
Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!