Cum se realizează repararea ligamentelor prin InternalBrace?
Pregătirea pentru intervenție
Înainte de intervenția chirurgicală, pacientul este supus unei evaluări amănunțite, pentru a stabili diagnosticul precis și pentru a determina fezabilitatea utilizării tehnicii InternalBrace. Imagistica medicală, cum ar fi rezonanța magnetică (RMN) sau tomografia computerizată (CT), poate fi folosită pentru a obține detalii clare asupra leziunii ligamentare.
Efectuarea procedurii
În timpul procedurii chirurgicale, se utilizează o abordare artroscopică, minim invazivă, pentru a reduce traumatismul tisular și a accelera procesul de recuperare. Se începe cu efectuarea a două incizii mici la nivelul articulației afectate sau în apropierea leziunii ligamentare. Prin aceste incizii se introduce o cameră video specializată, numită artroscop, cu care chirurgul va vedea în interiorul articulației, împreună cu un set special de instrumente, folosite pentru a aplica materialul de contenție în jurul ligamentului afectat. Această structură de susținere suplimentară, fabricată din materiale biocompatibile, va ajuta la stabilizarea ligamentului și la promovarea vindecării.
Tehnica InternalBrace implică utilizarea unui fir sintetic rezistent și flexibil, care este plasat în paralel cu ligamentul afectat. Acest fir acționează ca un suport suplimentar, permițând ligamentului natural să își reia funcția în timp ce este protejat și susținut de noul material. Datorită faptului că prin această procedură nu se înlătură tendonul defect, ci este doar “întărit”, în urma operației nu va fi nevoie de atelă gipsată sau alte dispozitive de susținere.
Recuperarea după operație
Perioada de recuperare după repararea ligamentelor prin tehnica InternalBrace poate varia în funcție de articulația afectată și de severitatea leziunii. Cu toate acestea, în general, avantajele tehnicii se reflectă într-o recuperare mai rapidă și mai confortabilă pentru pacienți, comparativ cu alte metode.
Fizioterapia joacă un rol crucial în îmbunătățirea flexibilității, a forței și a stabilității articulației și este esențială în scurtarea timpului de recuperare.
În primele săptămâni postoperatorii, pacienții pot fi sfătuiți să evite activitățile intense și să urmeze un program de exerciții specializat, conceput pentru a consolida și a restabili funcționalitatea articulației. Consultațiile regulate, efectuate de către un medic specialist și un fizioterapeut sunt esențiale pentru monitorizarea progresului și ajustarea planului de recuperare, în cazul în care este necesar.
-
La SANADOR ai acces la consultații asigurate de medici empatici și experimentați.
Programează-te!