Reconstrucția pumnului după fractură cominutivă de radius

Fractură gravă de pumn

În urma unui accident casnic, Marius, în vârstă de 32 de ani, a căzut și s-a sprijinit în mâna dreaptă, suferind astfel o fractură de pumn. Imediat după accident, a mers la cel mai apropiat spital, pentru a afla cât de gravă este problema.

„Am fost la spital, unde am făcut și o radiografie, iar medicii de acolo mi-au spus că nu este atât de grav și că se poate pune în ghips. Când am auzit asta, m-am bucurat, am zis că este calea ușoară și că o să mă recuperez repede, dar nu a fost așa. Am stat șase săptămâni cu mâna în ghips, iar când l-am dat jos pumnul era strâmb, aveam dureri foarte mari și nu puteam să mișc mâna și nici degetele. Mi-au spus că își revine, că trebuie să fac recuperare. Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă și atunci am ales să vin la SANADOR”, povestește Marius.

Marius s-a programat la Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR. În urma consultului, medicul a recomandat un examen CT, pentru a vedea clar leziunile și cât de afectată este mâna. Fractura era una foarte gravă, astfel că nu exista indicație pentru tratamentul conservator, pacientul având nevoie de o intervenție chirurgicală. La scurt timp după consultație, Marius a revenit la Spitalul Clinic SANADOR pentru operația de reconstrucție a pumnului.

Dr. Vladimir Pușcașu în timpul unei intervenții chirurgicale la Spitalul Clinic SANADOR.
Dr. Vladimir Pușcașu este medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR

„Domnul doctor Pușcașu mi-a explicat că am nevoie cât mai repede de operație. Am avut foarte mare încredere în medic. A fost foarte deschis și răbdător, mi-a explicat tot ce trebuia să știu și am hotărât să fac așa cum mi-a recomandat. Mi-a spus de la început că problema este gravă și că, dacă nu mă operez mai repede, o să fie și mai grav. Așa că nu am vrut să mai amân și m-am operat cât de repede am putut”, povestește Marius.

Ce este fractura pumnului

Fractura pumnului este una dintre cele mai frecvente leziuni traumatice ortopedice. Aceasta apare de cele mai multe ori în urma unei căderi cu sprijin pe mâna întinsă. Cel mai întâlnit tip de fractură la nivelul pumnului este fractura de epifiză distală de radius. Radiusul este unul dintre cele două oase ale antebrațului, alături de ulnă, iar fractura sa distală reprezintă o ruptură a osului în apropierea articulației pumnului.

Adesea, fractura de radius poate fi asociată și cu alte fracturi. Diagnosticul este stabilit de medicul ortoped în urma unui examen clinic, urmat de radiografie, iar în unele cazuri pot fi necesare și investigații CT sau RMN.

Tratamentul fracturii de pumn este stabilit în funcție de complexitatea și de severitatea leziunii. Acesta poate să fie conservator, prin imobilizarea în ghips între 4-6 săptămâni, sau, în cazuri grave de fracturi cominutive, cu mai multe fragmente osoase, cum era cazul lui Marius, este necesară operația.

  • Programează-te la SANADOR! Sună la 021.9699!

Reconstrucție chirurgicală a pumnului la SANADOR

În cazul lui Marius, Dr. Vladimir Pușcașu a intervenit printr-o operație de reducere deschisă cu osteosinteză a fracturii de radius distal și ulna distală, realizând în acest fel o reconstrucție complexă a pumnului.

Postoperator, mâna a fost imobilizată într-o poziție neutră, iar pacientul a avut o evoluție foarte bună, a scăpat de durere și își poate folosi din nou mâna. În prezent, revine la control și urmează un program de recuperare medicală la Spitalul Clinic SANADOR.

„M-am recuperat foarte bine, acum pot să îmi mișc toate degetele, nu mai am dureri, pot să îmi folosesc mâna complet, deja m-am întors la muncă și este foarte bine. Continui să fac recuperare, așa cum mi-a spus domnul doctor, dar acum este mult, mult mai bine. La SANADOR sunt oameni de nota zece, domnul doctor Pușcașu este un medic minunat și îl recomand cu toată încrederea! M-a ajutat foarte mult, tot personalul de la SANADOR m-a ajutat foarte mult. Îi mulțumesc foarte mult pentru tot ce a făcut pentru mine. Mi-a salvat mâna. Recomand SANADOR”, transmite Marius.

Ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR

La SANADOR, pacienții au acces la investigații moderne, pentru un diagnostic corect și un plan de tratament personalizat. La Spitalul Clinic SANADOR, echipa de chirurgi ortopezi are o vastă experiență în realizarea de proceduri chirurgicale complexe, cu rezultate foarte bune.

Intervențiile chirurgicale sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR într-un bloc operator dotat cu echipamente de ultimă generație, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I. Pacienții încep rapid procesul de recuperare cu ajutorul specialiștilor în medicină fizică și de reabilitare din Departamantul de Recuperare Medicală al Spitalului Clinic SANADOR.

Dr. Vladimir Pușcașu este medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, cu un interes deosebit pentru traumatologia generală și sportivă, artroplastia de șold și artroplastia de genunchi, cura chirurgicală pentru hallux valgus, osteotomia de corecție și ortopedia oncologică. Este un medic dedicat și foarte apreciat pentru profesionalismul său, dar și pentru modul în care știe să comunice cu fiecare pacient în parte, pentru a explica diagnosticul și opțiunile terapeutice disponibile.

Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR.
Dr. Vladimir Pușcașu, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR.
  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR