Reconstrucția dentară minim invazivă. Ce avantaje are și cum se realizează?

Ai nevoie de reconstrucție dentară? Dacă suferi de uzură dentară sau ai dinți inestetici, poți preveni complicațiile și obține o dantură perfectă printr-o tehnică modernă de reconstrucție dentară minim invazivă, fără șlefuire – tehnica 3Step. Programează o consultație la Clinica de Stomatologie SANADOR!

  • O alternativă la procedurile stomatologice mai agresive, care presupun șlefuirea dinților, este reconstrucția dentară minim invazivă, prin tehnica 3Step.

Multe persoane se confruntă cu probleme stomatologice serioase, inclusiv cu dinți care au fost șlefuiți, uneori chiar înainte de a împlini 20 de ani. Cerințele de estetică dentară, pe alocuri exagerate, duc și ele la șlefuirea în scop estetic, pentru a obține zâmbetul perfect cu ajutorul fațetelor dentare, dar nu este recomandat să abuzăm de aceste proceduri.

Un aspect important de luat în considerare înainte de a ne șlefui dinții este faptul că durata de viață medie a unei lucrări protetice este de aproximativ zece ani. Asta înseamnă că, pe parcursul vieții noastre, vom fi nevoiți să schimbăm mai multe lucrări protetice, ceea ce va duce la pierderea treptată a substanței dentare și, implicit, la devitalizarea dinților. În plus, dinții vor fi din ce în ce mai vulnerabili și se vor fractura mai ușor, iar înlocuirea lor cu implanturi dentare nu este o soluție definitivă, pentru că nici acestea nu durează toată viața, din păcate.

O alternativă la procedurile stomatologice mai agresive, care presupun șlefuirea dinților, este reconstrucția dentară minim invazivă prin tehnica 3Step. Aceasta este o abordare revoluționară în stomatologie, adresată pacienților care suferă de uzura prematură a dinților. Uzura reprezintă pierderea de substanță dentară în absența procesului carios, fie din cauza traumelor mecanice, fie din pricina alimentelor și băuturilor acide.

Când este indicată reconstrucția dentară?

Reconstrucția dentară este indicată în mai multe situații:

  • Uzură dentară, care a dus la reducerea dimensiunii dinților, la tocirea lor;
  • Dinte ciobit sau inestetic;
  • Dantură asimetrică;
  • Sensibilitate provocată de uzură dentară.

De cele mai multe ori, tratamentul de reconstrucție dentară este necesar pentru pacienții care suferă de uzură provocată de bruxism (scrâșnirea dinților) sau de consumul în exces al unor alimente dulci sau acide, care distrug smalțul dinților.

Care sunt avantajele reconstrucției dentare?

Dincolo de rolul estetic evident al reconstrucției dentare, acest tratament are numeroase avantaje și din punct de vedere funcțional:

  • Previne devitalizarea dinților tociți;
  • Elimină necesitatea folosirii coroanelor dentare;
  • Asigură stabilitatea mușcăturii;
  • Protejează dinții de carii și de uzură dentară.
  • De cele mai multe ori, reconstrucția dentară este necesară pentru pacienții care suferă de uzură provocată de bruxism sau de consumul în exces al unor alimente dulci sau acide.

Pe lângă aceste avantaje pe care le regăsim în cazul tuturor metodelor de reconstrucție dentară, în cazul tratamentului minim invaziv, cum este tehnica 2Step, se adaugă și alte beneficii importante:

  • Nu este afectat smalțul dinților, pentru că nu este necesară șlefuirea lor;
  • Procedura nu doare și nu necesită anestezie;
  • Tratamentul este reversibil, fațetele pot fi îndepărtate sau înlocuite oricând;
  • Rezultatele se obțin rapid, în doar două săptămâni, după numai 3 vizite la stomatolog.

Cum se realizează reconstrucția dentară minim invazivă?

Reconstrucția dentară prin tehnica 3Step se concentrează pe conservarea țesuturilor dentare existente și adăugarea a ceea ce s-a pierdut prin uzură, fără a mai fi nevoie de șlefuire. Este ca și cum ți-ai duce mașina în service: reparațiile sunt necesare, dar vor fi mult mai simple și mai puțin costisitoare, iar marele avantaj este că nu vei mai pierde substanță dentară proprie. Vei obține o estetică mult îmbunătățită, un zâmbet nou și, mai ales, stabilitatea mușcăturii.

După cum îi spune și numele, tehnica 3Step se desfășoară în 3 etape:

  • Etapa 1 este de simulare estetică a viitorului zâmbet și de testare a dimensiunii verticale a lucrării;
  • Etapa 2 presupune lucrări pentru stabilizarea dinților din spate, stânga-dreapta;
  • Etapa 3 este dedicată esteticii și stabilizării zonei frontale, prin fațete palatinale sau obturații pe dinții din față.

După finalizarea ultimei etape, este nevoie de răbdare și de câteva vizite suplimentare la medicul stomatolog, pentru a face reglajele ocluzale fine, pentru ca fonetica și masticația să fie perfecte.

Programează o consultație!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR