Ce este ptoza palpebrală?
Ptoza palpebrală, cunoscută și sub numele de „pleoapă căzută”, este caracterizată de slăbirea mușchilor pleoapei superioare și duce adesea la obstrucționarea vederii. Această afecțiune poate avea diverse cauze, cum ar fi traumatismele, procesul natural de îmbătrânire sau anumite boli. SANADOR asigură servicii medicale complete pentru diagnosticul și tratamentul ptozei palpebrale.
Ptoza se poate manifesta la un singur ochi (ptoză palpebrală unilaterală) sau la ambii ochi (ptoză palpebrală bilaterală). Există două forme principale ale ptozei palpebrale: cea dobândită și cea congenitală. Ptoza palpebrală dobândită poate să apară ca rezultat al unei leziuni la nivelul pleoapei sau poate fi asociată cu procesul natural de îmbătrânire sau alte afecțiuni. În contrast, ptoza palpebrală congenitală este prezentă încă de la naștere.
Ptoza palpebrală congenitală se datorează adesea unor anomalii ale mușchilor responsabili de ridicarea pleoapelor. Aceste anomalii pot consta în dezvoltarea insuficientă a mușchilor sau în funcționarea necorespunzătoare a acestora. În unele cazuri, poate fi vorba și de o slăbiciune a conectării mușchiului la structurile osoase ale pleoapei. Ptoza congenitală poate varia în severitate, de la ușoară până la cazuri mai pronunțate, care pot afecta vizibil funcția vizuală și aspectul pleoapei.
Deși de obicei nu generează complicații serioase pentru sănătate, efectul asupra vederii și aspectului fizic îi determină pe pacienți să se prezinte la medic, pentru tratament. Atât copiii, cât și adulții se pot confrunta cu pleoapă căzută, iar tratarea acesteia poate îmbunătăți atât vederea, cât și aspectul estetic.
-
Pentru investigații și tratamente moderne, alege SANADOR!