Ce sunt polipii cervicali
Polipii cervicali sunt excrescențe mici, cu o lungime de la câțiva milimetri până la câțiva centimetri, dezvoltate la nivelul canalului cervical. Aceste formațiuni pot fi de culoare roșiatică, purpurie sau cenușie.
Există două tipuri de polipi cervicali: ectocervicali (polipi pe colul uterin) și endocervicali (polipi în canalul cervical), care sunt mai frecvenți. Canalul cervical, sau colul uterin, conectează uterul cu porțiunea superioară a vaginului și reprezintă calea de trecere pentru spermatozoizi pentru realizarea fecundației și devine canal de naștere în timpul travaliului, subțiindu-se și dilatându-se.
-
La SANADOR beneficiezi de toate analizele și investigațiile necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!
Polipii cervicali sunt o afecțiune benignă frecventă, fiind mai des întâlniți la femeile de peste 20 de ani și la cele care au dat naștere la mai mulți copii. Se dezvoltă adesea și în timpul sarcinii, din cauza modificărilor hormonale, în special a fluctuațiilor estrogenului. Polipii cervicali sunt tumori benigne, care nu provoacă de obicei semne și simptome, de aceea sunt descoperiți întâmplător, în timpul unui control ginecologic.