O nouă șansă la viață, la Spitalul Clinic SANADOR
-
„Le mulțumesc foarte mult tuturor! Și acum sunt surprinsă să văd că încă mai există oameni atât de buni, dornici să ajute necondiționat. Nu am crezut că vom primi ajutor atât de repede.”
De la șase, șapte luni copiii încep să meargă de-a bușilea, încearcă să se ridice singuri sau să tragă lucruri. Toate acestea fac parte din dezvoltarea normală a bebelușului, însă, pentru unii copii, nu este la fel de ușor. Pentru ei, fiecare mișcare reprezintă un efort susținut. Această stare de oboseală a copilului este dată, de obicei, de o problemă de sănătate, de o afecțiune cardiacă gravă care trebuie investigată și tratată cât mai repede.
În aceeași situație s-a aflat și Ilias, un bebeluș de numai șapte luni. În loc să se joace și să fie activ, copilul eram mai mult obosit. Încă de la vârsta de două luni mama lui Ilias a observat că micuțul transpira excesiv, că respira cu dificultate și că pentru el inclusiv suptul devenise dificil.
„Încă de la naștere dădea semne că nu respiră bine, transpira și se vedea că depune efort. Și când dormea respira foarte greu, tușea, se îneca, părea că se sufocă. Sau când încerca să se miște, se vedea că depunea efort. Nici în greutate nu reușea să ia foarte mult. În mod normal trebuia să ia între 600-700 g, dar el abia dacă reușea să ia 200 g. La două luni, când am fost la control la plămâni, medicul a constatat că se aude un suflu la inimă și ne-a recomandat să mergem la domnul doctor Florin Ionescu, medic specialist cardiologie pediatrică, de la Spitalul Clinic SANADOR” povestește Florina, mama lui Ilias.
La SANADOR, după o serie de analize printre care și o ecografie cardiacă și un consult de cardiologie pediatrică, medicii au confirmat diagnosticul. Copilul avea o malformație cardiacă congenitală, canal arterial petent cu insuficiență cardiacă.