Diagnostic de stenoză idiopatică laringo-traheală
Andrada, o pacientă în vârstă de 30 de ani, s-a confruntat recent cu un diagnostic foarte grav, pentru care a avut nevoie de o intervenție chirurgicală extrem de complexă.
Andrada locuiește de șapte ani în Germania, la Munchen. Încă din vara anului 2023, se simțea tot mai obosită și respira foarte greu. A mers la medic în orașul în care locuia și i s-a spus că este o răceală. A luat tratamentul recomandat, dar starea ei nu se ameliora. După această experiență, Andrada s-a gândit că este stresată din cauza serviciului și că poate are nevoie de câteva zile de odihnă. A plecat împreună cu soțul într-o scurtă vacanță, însă s-a simțit tot mai rău și a fost nevoită să revină repede acasă, în Germania.
„Nu o simțeam ca pe o boală, doar că nu puteam să respir. Era mai mult ca un atac de panică. Am plecat în Italia câteva zile, în vacanță, dar mie îmi era tot mai rău. Am revenit în Germania și am ajuns la spital. Mi s-a făcut o bronhoscopie, dar în timpul procedurii ceva nu a mers bine, au apărut complicații și a trebuit să rămân de urgență internată. Un metru dacă mergeam, oboseam foarte tare. Nu aveam aer,” povestește Andrada.
La spitalul din Germania, medicii i-au montat Andradei o traheostomă și au continuat să efectueze investigații pentru a descoperi diagnosticul. Pentru că era speriată și vedea că problema sa nu are încă o rezolvare, pacienta a luat decizia de a reveni în țară, în România. Astfel, Andrada a ajuns la o consultație la Prof. Dr. Ioan Cordoș, medic primar chirurgie toracică și chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR.
„Soțul meu a hotărât să venim acasă în România. În Germania nu au luat situația în serios. Erau foarte relaxați. Tatăl meu a văzut un articol cu Prof. Dr. Cordoș și mi-a zis că ar trebui să vin acasă. Mi-a fost foarte frică și nu am vrut să citesc nimic, pentru că în mass-media vezi foarte multe știri și nu voiam să fiu influențată. Am trimis totuși un mail și în maximum 30 de minute m-a sunat cineva de la SANADOR și mi-a spus că este un loc disponibil a doua zi. Asta se întâmpla luni. Imediat am luat bilet de avion și până seara eram în România.” povestește Andrada.
În România avem medici excepționali, foarte bine pregătiți și dornici să te ajute. Nu întâlnești atâta empatie la medicii din străinătate, pentru mine a contat foarte mult acest lucru. Semnul acesta de la gât o să îmi amintească toată viața de această experiență și de medicii care m-au salvat. Andrada, pacientă
La Spitalul Clinic SANADOR, Andrada a fost consultată de Prof. Dr. Ioan Cordoș. În urma investigațiilor, medicul a stabilit că pacienta avea o stenoză idiopatică laringo-traheală și avea nevoie de o intervenție chirurgicală complexă și foarte delicată. La scurt timp după aflarea diagnosticului, Andrada a revenit la Spitalul Clinic SANADOR pentru operație.
„Când am ajuns la domnul doctor, mi-a zis să stau liniștită, că o să facem operația. Mi-a dat atât de multă încredere! I-am zis soțului meu că, indiferent cum va fi, o facem! Nu vreau să mai amân niciun moment,” își amintește pacienta.
-
Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!