Tratament pentru stenoză de canal vertebral la trei niveluri

Diagnosticată cu stenoză de canal vertebral

Maria, în vârstă de 80 de ani, s-a confruntat multă vreme cu dureri de spate greu de suportat. Deși simptomele se agravaseră în ultimul timp, femeia a tot amânat prezentarea la medic, de teamă că ar putea fi necesară o intervenție chirurgicală. Pentru că suferea și de alte boli - diabet zaharat, insuficiență cardiacă, insuficiență renală, obezitate și urma tratament pentru o boală autoimună, Maria se temea că nu va suporta cu bine o operație.

În urmă cu un an, în urma unui RMN de coloană vertebrală, Maria a fost diagnosticată cu stenoză de canal vertebral. Această afecțiune apare prin îngustarea unuia sau a mai multor spații din canalul vertebral, îngustare care pune presiune pe măduva spinării și pe nervii spinali, ceea ce duce la apariția unor semne și simptome precum durerea de spate, amorțeală, slăbiciune musculară și dificultăți la mers.

După diagnosticul inițial, Maria s-a decis să consulte mai mulți medici neurochirurgi, însă atitudinea lor nu i-a inspirat suficientă încredere. În cele din urmă, fiica ei a văzut un reportaj la televizor despre Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie cu supraspecializare în microchirurgie și tehnici minim invazive cerebrale și spinale la Spitalul Clinic SANADOR, iar Maria a decis să facă o programare la acest specialist.

Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR

Intervenție chirurgicală la Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Dan Benția i-a explicat Mariei, cu multă empatie și răbdare, avantajele și riscurile tratamentului chirurgical de care aceasta avea nevoie pentru stenoza de canal spinal.

„Când l-a întâlnit pe Dr. Dan Benția, mama a simțit că a ajuns pe mâini bune. Nu a renunțat la ideea de a se opera după ce a vorbit cu domnul doctor. Pentru noi a contat felul de a fi foarte empatic al domnului doctor și mai ales că am văzut că a mai făcut operații de acest gen. El i-a spus foarte hotărât că, dacă nu are metastaze sau cancer osos, atunci operația va reuși”, relatează fiica Mariei.

Maria a fost impresionată de profesionalismul Dr. Dan Benția și a decis să accepte operația. Având în vedere vârsta înaintată și bolile asociate, precum și faptul că suferise în trecut o tiroidectomie și urma tratament de substituție hormonală, Dr. Dan Benția a decis să realizeze o intervenție chirurgicală prin tehnici mai puțin invazive.

Intervenția chirurgicală realizată la Spitalul Clinic SANADOR a vizat rezolvarea stenozei spinale la trei niveluri ale coloanei vertebrale (L2, L3 și L4) și a avut succes deplin. Pacienta a fost transferată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, pentru monitorizare, iar când s-a trezit din anestezie a constatat cu bucurie că scăpase de durerile chinuitoare de spate. La o zi după operație, cu ajutorul Dr. Dan Benția și al fiicei sale, Maria a făcut deja primii pași, folosind un cadru pentru mers.

„Dr. Dan Răzvan Benția i-a rămas la inimă mamei, iar acum regretă că nu a avut curajul să facă intervenția chirurgicală mai devreme. Eu am fost atât de impresionată că am văzut-o pe mama mergând a doua zi dupa operație, că pur și simplu îmi curgeau lacrimile. Mi-a plăcut că domnul doctor este foarte strict în ceea ce privește regimul medical, atitudinea medicală, nu face rabat de la nimic”, povestește fiica Mariei.

După tratamentul chirurgical, Maria s-a recuperat fără probleme, acum merge cu ajutorul unui cadru, nu mai are dureri și revine periodic la control.

Intervenții de chirurgie spinală la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de chirurgie spinală sunt realizate de medici neurochirurgi cu experiență vastă, utilizând echipamente și tehnologii de ultimă generație, precum microscoapele operatorii Zeiss Kinevo 900, dotate cu tehnologie robotică, și sistemele de neuronavigație Medtronic. În acest fel, neurochirurgii pot realizate operații cu un grad redus de invazivitate, pentru o recuperare rapidă și risc redus de complicații.

Toate intervențiile de neurochirurgie sunt realizate în unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I. Pentru o reabilitare optimă, pacienții au acces la un program personalizat de recuperare medicală, stabilit de medic, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Dan Benția este medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, având o vastă experiență în tehnici de microchirurgie și intervenții minim invazive cerebrale și spinale. Abordările sale cu un grad redus de invazivitate asigură o recuperare rapidă a pacienților. Pe lângă vasta experiență și profesionalismul cu care tratează fiecare caz în parte, Dr. Dan Benția este foarte apreciat de pacienții săi și pentru empatia de care dă dovadă, explicând fiecăruia opțiunile terapeutice și oferind toate recomandările necesare.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR