Intervenție chirurgicală complexă pentru luxație recidivantă de rotulă

Luxație recidivantă de rotulă în urma unei accidentări

Florica, acum în vârstă de 46 de ani, a trecut printr-un incident aparent banal, dar care avea să aibă urmări importante. Pe când avea 14 ani, a suferit prima luxație de rotulă jucând volei. A mers atunci la medic, care i-a imobilizat piciorul în ghips. Tratamentul a rezolvat doar temporar problema, urmând apoi un lung șir de probleme.

Florica a început să se confrunte apoi cu luxații de rotulă, recidivante, care se produceau spontan. Instabilitatea genunchiului devenise atât de severă încât până și mersul pe jos devenise o adevărată provocare. În orice moment, femeia risca să cadă pentru că nu se mai putea sprijini în piciorul stâng.

După mai bine de 30 de ani de suferință, Florica a decis că trebuie să schimbe ceva. Medicul ortoped local i-a recomandat întâi un examen RMN de genunchi, ale cărui rezultate nu au fost deloc favorabile. Medicul ortoped local i-a propus apoi tratamentul de protezare a genunchiului, pe care însă Florica l-a refuzat.

Așa a ajuns Florica la SANADOR, la Dr. Ciprian Pașcu, medic primar ortopedie și traumatologie. De această dată, medicul i-a propus o altă soluție chirurgicală, nu protezarea, ci o intervenție chirurgicală conservatoare prin care femeia să-și poată redobândi funcția normală a genunchiului prin tratamentul instabilității rotuliene.

„Domnul Dr. Ciprian Pașcu este de nota 20! Nu am cuvinte să-i mulțumesc, chiar nu am cuvinte, și-a dat tot interesul, mai rar așa oameni! Este un medic foarte implicat!”, relatează Florica.

Dr. Ciprian Pașcu, chirurg ortoped la Spitalul Clinic SANADOR

Operație cu grad mare de dificultate la Spitalul Clinic SANADOR

Singurul tratament care putea rezolva cu succes instabilitatea articulară și luxațiile recidivante cu care se confrunta pacienta, fără a recurge la protezare, era o intervenție chirurgicală de corectare a displaziei trohleare, reconstrucție a ligamentului femuro-patelar și fixare a rotulei.

Operația cu un grad mare de dificultate a fost realizată în premieră la Spitalul Clinic SANADOR de echipa condusă de Dr. Ciprian Pașcu și a fost finalizată cu succes, datorită profesionalismului echipei medicale și dotărilor de ultimă generație. Intervenția chirurgicală a durat patru ore și a constat într-o trohleoplastie, procedură care corectează displazia trohleară, urmată de reconstrucția ligamentului femuro-patelar folosind tendonul cvadricipital. Tratamentul chirurgical a fost efectuat sub rahianestezie, iar Florica s-a recuperat fără probleme.

„Experiența la SANADOR a fost super ok, de aceea am și apelat, am avut foarte mare încredere, am văzut și istoricul domnului doctor și am mers pe încredere, pe mâna dânsului. De-asta am optat să vin aici. Acum mă pot deplasa cu cârje și cu orteză, sunt foarte ok cu ea, am ajuns să îndoi piciorul la 65 de grade și a rămas și medicul uimit când a văzut, deci se poate cu voință!”, declară Florica, mulțumită de rezultatele foarte bune obținute în urma operației.

La recomandarea Dr. Ciprian Pașcu, pacienta urmează acasă un program de kinetoterapie și face plimbări zilnice, pentru refacerea mobilității și a forței musculare. La o lună și jumătate de la intervenție, evoluția este foarte bună, Florica se deplasează cu ajutorul cârjelor, poartă permanent o orteză specială și revine periodic la control.

Intervenții de chirurgie ortopedică la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de chirurgie ortopedică sunt realizate într-un bloc operator foarte bine dotat, de chirurgi ortopezi supraspecializați în diferite tipuri de intervenții și regiuni anatomice, asigurând pacienților servicii medicale de înaltă calificare, cu rezultate funcționale deosebite.

Echipa chirurgicală are o vastă experiență în realizarea de operații complexe, deschise sau minim invazive. În acest fel, fiecare pacient beneficiază de procedura terapeutică adecvată, pentru obținerea celor mai bune rezultate. La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces și la programe personalizate de recuperare medicală, care îi ajută să-și redobândească rapid mobilitatea și să revină în scurt timp la activitățile zilnice.

Dr. Ciprian Pașcu, medic primar Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR.

Dr. Ciprian Pașcu este medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR și are o vastă experiență în chirurgie ortopedică. Are un interes deosebit pentru artroplastia primară și de revizie a șoldului și a genunchiului, traumatologia sportivă, în special patologie meniscală, ligamentară și osteocondrală, urmând mai multe programe de pregătire și perfecționare în centre de prestigiu din străinătate.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR