Diagnostic sever primit la vârsta de 3 ani
Încă de la vârsta de 3 ani, Aurelia a fost diagnosticată cu luxație congenitală de șold și a fost supusă, până la 23 de ani, la patru intervenții chirurgicale majore. După ultima operație, pacienta spera că se vor remarca îmbunătățiri notabile sau măcar ameliorări în starea de sănătate.
Însă problemele medicale nu și-au găsit nicio rezolvare. Episoadele de durere resimțite în șold și în piciorul stâng erau tot mai intense și mai frecvente, pacienta fiind nevoită să apeleze mult prea des la calmante pentru a se ridica din pat. De asemenea, piciorul afectat părea mai scurt decât cel drept, deschiderea dintre picioare era mai mare, iar instabilitatea articulației vizibilă, fiind însoțită deseori de sunetul specific de clic în zona șoldului.
De la intervenția chirurgicală avută la 23 de ani, durerile resimțite s-au acutizat și, în tot acest timp, pacienta s-a prezentat la mai mulți specialiști în speranța că vor găsi o rezolvare pentru cazul ei
-
Programează o consultație: sună la 021.9699!
Pacienta nu s-a resemnat și a început să caute informații despre cazuri asemănătoare, iar căutările nu au rămas fără răspuns. Aurelia a reușit să găsească până la urmă un caz similar, al unei tinere de 33 de ani, rezolvat de Dr. Adrian Dima, medic primar ortopedie și traumatologie cu competențe în chirurgia artroscopică, în cadrul Spitalului Clinic SANADOR.
„Am tot citit și recitit informațiile recent descoperite, pentru că nu îmi venea să cred că ar exista o rezolvare, întrucât alți medici îmi spuseseră că nu există leac pentru problema mea și, într-un final, m-am hotărât să vin la Dr. Adrian Dima”, mărturisește Aurelia, ale cărei dureri ajunseseră deja insuportabile la acea vreme.
Deși se spune că timpul rezolvă tot, acest lucru nu este în niciun caz valabil când vine vorba despre sănătate. Perioada mare de timp care a trecut de la ultima intervenție și până la prezentarea pentru un consult de specialitate la SANADOR, în cazul acestei paciente au avut repercursiuni notabile și asupra piciorului drept, pacienta acuzând, în cele din urmă, dureri intense și în acesta.
„Domnul doctor Dima mi-a explicat că perioada de așteptare de peste zece ani, de la ultima operație și până când am ajuns la dumnealui, mi-a afectat și piciorul drept. Mi-a spus că problema nu este la fel de gravă ca la piciorul stâng, pentru care voi fi nevoită să mai pot o vreme talonetă ortopedică, însă și această nouă situație medicală va trebui rezolvată tot prin operație. Regret că nu am ascultat sfatul celorlalți medici de a mă opera din nou și am stat așa până nu am mai putut să merg din cauza durerilor, întrucât acest lucru mi-a afectat ambele picioare”, declară, cu regret, pacienta.