Intervenție chirurgicală de urgență pentru endocardită infecțioasă

Endocardită infecțioasă după două operații pe inimă

La 48 de ani, Ciprian a depășit cu bine un moment foarte greu. În urmă cu 3 ani, a fost operat de urgență, în Germania, pentru un anevrism de aortă. Intervenția a decurs fără probleme, însă recuperarea a fost foarte grea, iar la scurt timp după operație, bărbatul a dezvoltat tamponadă cardiacă și pleurezie masivă, o complicație care îi punea în pericol viața. Ciprian a revenit în țară și a fost operat din nou, de această dată într-un centru din Transilvania. Medicii de aici au reușit să îl salveze și, pentru o perioadă, totul părea să fie bine.

Anul acesta, însă, Ciprian s-a confruntat din nou cu probleme grave de sănătate. „Am avut ca un fel de răceală, o tuse, febră, frisoane. Din cauza activității profesionale, am ajuns destul de greu la medic, am tot amânat. Întâmplarea a făcut că trebuia sa plec într-un concediu în America și a trebuit să fac câteva verificări, pentru că altfel nu cred că ajungeam nici până acum la medic. Când am ajuns în America, mă tratam pentru cu totul alte lucruri, dar eu mă simțeam tot mai rău. Nu puteam să dorm, tușeam foarte tare, transpiram mult, aveam febră”, povestește Ciprian.

Când a revenit acasă, Ciprian și-a dat seamă că avea o problemă serioasă și a decis să facă mai multe investigații medicale, însă și de această dată fără mult succes. „Din păcate, s-a mers pe cu totul alte piste. A venit medicul și mi-a spus: Am o veste bună și una mai puțin bună. Vestea bună este ca nu ai pancreatită acută, dar ai ciroză. I-am zis că e foarte bună vestea, dar că eu nu cred că aș avea așa ceva. Atunci am făcut CT, angio-CT, nu s-a văzut nimic. Medicul care mi-a descoperit problema la inimă în urmă cu trei ani mi-a zis că ar fi cazul să fac alte investigații la inimă”, își amintește Ciprian.

În urma analizelor de sânge și a unei ecografii cardiace, medicul cardiolog l-a diagnosticat pe Ciprian cu endocardită, o boală rară și foarte gravă, care înseamnă dezvoltarea unei infecții și inflamarea endocardului, țesutul care căptușește interiorul inimii. Medicul i-a spus că are nevoie de o intervenție chirurgicală. Printr-o recomandare, Ciprian a venit la o consultație la Prof. Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR

Intervenție chirurgicală salvatoare la Spitalul Clinic SANADOR

„Știam că este cel mai bun medic. Eu chiar aveam de gând să vin la domnul profesor la o consultație, dar am tot amânat. Îmi pare rău că nu am venit de prima dată la SANADOR”, mărturisește Ciprian.

La Spitalul Clinic SANADOR, Ciprian a efectuat mai multe investigații medicale, printre care și un examen RMN de cord. În urma rezultatelor, Prof. Dr. Victor Costache a confirmat diagnosticul de endocardită cu abces la rădăcina aortică. O complicație foarte gravă, cu o rată mare de mortalitate. Ciprian trebuia operat cât mai repede.

Prof. Dr. Victor Costache, care a condus echipa chirurgicală, a intervenit printr-o procedură de chirurgie cardiovasculară care a presupus reconstrucția rădăcinii aortice cu o proteză valvulară Medtronic de tipul free style.

Reconstrucția de rădăcină aortică este una dintre cele mai complexe proceduri de chirurgie cardiovasculară, destinată pacienților cu afecțiuni severe ale valvei aortice și ale rădăcinii aortice. Proteza biologică Medtronic free style este special concepută pentru a imita cât mai fidel anatomia și funcționalitatea naturală a valvei aortice, oferind o soluție durabilă și eficientă pentru pacienții care necesită o reconstrucție a rădăcinii aortice.

Operația prin care a trecut Ciprian a decurs fără complicații și a avut succes deplin.  După operație, pacientul a fost transportat pe Secția de Terapie Intensivă Cardiovasculară, iar câteva zile mai târziu a fost mutat pe Secția de Chirurgie Cardiovasculară, unde a continuat recuperarea până la externare. În prezent, Ciprian se simte foarte bine, s-a externat, continuă recuperarea și urmează sfaturile medicilor.

„Mă bucur mult că am ajuns la domnul profesor. Mi-a fost foarte frică, dar m-a asigurat că totul o să fie bine. Nu am cuvinte să îi mulțumesc! Cu ajutorul lui Dumnezeu și al domnului profesor Costache, am reușit să trec și peste asta. Este un înger pentru noi!”, transmite emoționat Ciprian.

Echipa operatorie condusă de Prof. Dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară, la Spitalul Clinic SANADOR.

Medic primar chirurgie cardiovasculară, Prof. Dr. Victor Costache este șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR. Cu o deosebită experiență în realizarea de intervenții chirurgicale complexe pe cord, atât prin abord clasic, deschis, cât și minim invaziv, Prof. Dr. Victor Costache efectuează proceduri complexe, prin toate tipurile de aborduri, având în palmares numeroase premiere naționale.

  • Pentru investigații și tratamente moderne, alege SANADOR!

Chirurgie cardiovasculară de înaltă performanță la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni cardiace beneficiază de cele mai avansate proceduri de chirurgie cardiovasculară, realizate clasic sau minim invazivă, în funcție de indicație. Competența echipei chirurgicale, combinată cu tehnologia de ultimă generație, garantează tratamente de înaltă calitate și o recuperare rapidă pentru pacienți.

Primul bloc operator complet digitalizat din România este dotat cu echipamente de ultimă generație.

Intervențiile cardiovasculare la Spitalul Clinic SANADOR se desfășoară în primul bloc operator complet digitalizat din România. Acesta este integrat cu o Secție de Terapie Intensivă Cardiovasculară, de asemenea complet digitalizată, asigurând astfel o continuitate optimă a îngrijirii și a monitorizării pacienților.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR