Ce este luxația articulară
Luxația articulară este o afecțiune care constă în mobilizarea din poziție normală a oaselor dintr-o articulație. O luxație articulară poate apărea la nivelul oricărei articulații din corp. O articulație este locul de întâlnire a două oase, care conține tendoane, ligamente, cartilaje. Luxațiile sunt leziuni frecvente, care apar în cele mai multe cazuri în timpul traumatismelor sau leziunilor sportive, pot fi dureroase și pot afecta mobilitatea articulației implicate. Vino la SANADOR pentru tratament eficace!
Cele mai frecvente articulații luxate includ: degetele, umerii, genunchii, coatele, șoldurile și articulațiile temporo-mandibulare. Din cauză că o luxație netratată corespunzător poate provoca leziuni la nivelul ligamentelor, nervilor sau vaselor de sânge, luxațiile articulare sunt tratate ca urgență, pentru care este necesară prezentarea la medic cât mai curând posibil.
În funcție de gradul de afectare, se pot recomanda diverse tratamente, pasul principal fiind reducerea luxației, adică repoziționarea oaselor la nivelul articulației. În unele situații este necesară și recuperare după luxație articulară, cu efectuare de fizioterapie și/sau kinetoterapie.
-
021 9699 Apelează la SANADOR!