Ruptura ligamentului încrucișat anterior este una dintre cele mai frecvente leziuni traumatice de la nivelul genunchiului. Ligamentul încrucișat anterior este principalul stabilizator al articulației genunchiului. În caz de accidentare, situația poate fi chiar mai gravă atunci când ruptura ligamentului se însoțește de leziuni ale altor structuri de la nivelul genunchiului, precum ruptura de menisc.
-
Secția de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR dispune de aparatură de înaltă performanță și de o echipă medicală de prestigiu.
În urmă cu câțiva ani, Mircea V. a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior cu leziune asociată a meniscului, în urma unei accidentări din timpul unui meci de fotbal amical.
A venit la SANADOR, la Dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie și traumatologie cu competență în chirurgie artroscopică, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR, unde, după examenul clinic și imagistic (RMN), s-a stabilit necesitatea rezolvării atât a leziunii de menisc medial, cât și a leziunii complete de ligament încrucișat anterior.
„Înainte de a veni la Dr. Liviu Ojoga, aveam o durere intensă la nivelul genunchiului, era imposibil să îndoi genunchiul sau să mișc piciorul, deci nu mai aveam cum să mă deplasez. Despre Dr. Ojoga am aflat de la un prieten, care l-a recomandat drept cel mai bun în rezolvarea problemelor ortopedice. Experiența mea la SANADOR a fost una cât se poate de plăcută, personal medical foarte amabil și prompt la nevoile pacientului”, povestește Mircea.
-
Medicii ortopezi de la SANADOR sunt supraspecializați în tipuri de intervenții și regiuni anatomice, asigurând astfel pacienților servicii medicale de înaltă calificare.
Recuperarea după ligamentoplastie a durat 4 luni, perioadă în care Mircea a respectat cu strictețe recomandările medicului ortoped și ale specialistului kinetoterapeut. Apoi, Mircea a reînceput să practice sport chiar la un nivel mai intens decât înainte de accident: alergările montane și mersul pe bicicletă. Mai recent, a ajuns chiar să participe la competiții naționale și internaționale.
Mircea povestește: „Pot spune că am ajuns pe mâini bune și îl recomand pe Dr. Liviu Ojoga tuturor celor care întâmpină astfel de probleme. E un bun profesionist. Chiar mai mult decât atât, am descoperit că e o persoană empatică și comunicativă. Nu pot decât să-i mulțumesc, lui și întregii echipe medicale de la SANADOR, pentru șansa de a relua activitățile preferate în condiții de siguranță.”
-
Indiferent de problema cu care vă confruntați la nivelul aparatului locomotor, la SANADOR puteți găsi rezolvare prin intermediul serviciilor integrate oferite. Programați-vă la o consultație!
La Spitalul Clinic SANADOR, diagnosticul, tratamentul și recuperarea pacienților cu leziuni ale articulației genunchiului se înscriu într-un proces extrem de meticulos și de riguros, datorită colaborării dintre medicii ortopezi, medicii radiologi și specialiștii în medicină fizică și reabilitare.