Ce este intoleranța la gluten?
Intoleranța la gluten sau sensibilitatea non-celiacă la gluten este o afecțiune în care organismul reacționează negativ la consumul de gluten, o proteină care se găsește în grâu, orz, secară și alte cereale. Atunci când o persoană cu intoleranță la gluten consumă produse care conțin gluten, apar simptome precum oboseală, tulburări gastrointestinale, uneori și dureri de cap sau dureri articulare.
Spre deosebire de boala celiacă, intoleranța la gluten nu provoacă leziuni permanente ale organelor. Cu toate acestea, prezintă simptome comune cu boala celiacă, precum probleme digestive, oboseală sau balonare.
-
Programează-te acum la SANADOR! Sună la 021.9699!
Consultarea unui medic gastroenterolog este importantă pentru un diagnostic precis și pentru un management adecvat, deoarece identificarea greșită a cauzei simptomelor poate duce la restricții alimentare inutile sau poate trece cu vederea alte probleme de sănătate subiacente.