Intervenție sub microscop pentru stenoză lombară severă

Diagnosticată cu stenoză lombară

Timp de mai bine de șapte ani, Cornelia, în vârstă de 67 de ani, a suferit de dureri lombare foarte puternice. De-a lungul timpului, femeia a încercat mai multe tratamente locale, inclusiv proceduri de recuperare medicală, însă fără rezultate durabile. Pentru că starea sa continua să se agraveze, iar durerea începuse deja să iradieze pe membrele inferioare și era însoțită de parestezii, adică de furnicături și de senzație de amorțeală, Cornelia s-a programat la o consultație la Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, cu supraspecializare în microchirurgie și tehnici minim invazive cerebrale și spinale.

„La domnul Dr. Dan Benția am ajuns efectiv presată de durere. Aveam dureri foarte mari. Am avut multe încercări de rezolvare, dar fără rezultat. În momentul în care l-am ales, nu știam absolut nimic despre el. Pur și simplu am mers împinsă de intuiție. Mi-a ajuns cuțitul la os, nu mai puteam să amân operația, era singura soluție. Aveam dureri de foarte mult timp, dar anul acesta a fost și mai greu. Am simțit cum pe zi ce trece starea mea se înrăutățea. În momentul în care am ajuns la domnul Dr. Dan Benția, încrederea mea a fost totală. Am simțit din prima secundă că am ajuns pe mâini foarte bune”, povestește Cornelia.

După consultație și anamneză, Dr. Dan Benția i-a recomandat Corneliei un examen RMN de coloană vertebrală, pentru a stabili cauza durerii lombare severe. Rezultatul investigației RMN a evidențiat stenoză lombară pe trei niveluri, de la L2 la L4.

Dr.Dan Benția i-a recomandat pacientei o intervenție chirurgicală, ce trebuia efectuată fără întârziere, pentru că afecțiunea era într-un stadiu avansat și exista riscul să sufere o paralizie la ambele picioare. Cornelia a revenit rapid la Spitalul Clinic SANADOR pentru intervenția chirurgicală.

Stenoza de canal lombar

Stenoza lombară este o afecțiune a coloanei vertebrale caracterizată prin îngustarea canalului spinal în zona lombară, care pune presiune pe măduva spinării sau pe nervii spinali, provocând astfel disconfort și durere ce iradiază spre fese și picioare, cunoscută sub denumirea de sciatică. Stenoza lombară poate produce și claudicație neurogenă, care se manifestă prin slăbiciune musculară la nivelul picioarelor și crampe dureroase ce se intensifică în timpul mersului.

Printre factorii care influențează apariția stenozei lombare se numără degenerarea naturală a coloanei vertebrale, asociată cu procesul de îmbătrânire, dar și afecțiuni precum osteofite la nivelul coloanei vertebrale, hernie de disc sau boli inflamatorii. Tratamentul pentru stenoză lombară variază în funcție de severitatea simptomelor și de cauza principală. Astfel, medicul poate recomanda metode conservatoare sau, în cazurile severe, intervenții chirurgicale.

Intervenție realizată sub microscop

În cazul Corneliei, Dr. Dan Benția a intervenit printr-o procedură neurochirurgicală puțin invazivă, realizată cu ajutorul unui microscop operator de ultimă generație, care a implicat o incizie minimă la spate.

Operația s-a desfășurat la Spitalul Clinic SANADOR sub anestezie generală și a vizat decompresia și recalibrarea canalului lombar la cele trei niveluri. Intervenția chirurgicală s-a desfășurat cu succes, pacienta fiind apoi transferată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, pentru monitorizare, înainte de a ajunge pe secția de specialitate. La doar șase ore de la intervenție, Cornelia s-a dat singură jos din pat și a putut să meargă cu ajutorul cadrului. În prezent, este recuperată complet, durerile au dispărut și poate să meargă singură, fără ajutor.

„Cu această ocazie l-am cunoscut pe domnul Dr. Dan Benția, un om deosebit, empatic și profesionist. Domnul doctor mi-a câștigat încrederea! Operația este una de nota zece cu felicitări! După operație nu am avut deloc dureri și m-am simțit foarte, foarte bine. Am fost într-o situație urâtă, dar am nimerit în locul potrivit și la omul potrivit. Îl recomand cu mare căldură pe domnul doctor! Îi mulțumesc foarte, foarte mult pentru tot ce a făcut pentru mine”, transmite Cornelia.

Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie, în timpul unei operații realizate cu ajutorul microscopului operator Zeiss Kinevo 900

  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Intervenții performante de neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de neurochirurgie se desfășoară în cele mai bune condiții, într-un bloc operator foarte bine dotat, cu sprijinul asigurat de Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, de categoria I. Procedurile de chirurgie spinală sunt realizate de neurochirurgi cu experiență vastă, cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, cum sunt microscoapele operatorii Zeiss Kinevo 900 și sistemul de neuronavigație spinală Medtronic. Pacienții care se confruntă cu dureri de spate cronice au acces la soluții moderne de tratament, prin tehnici puțin invazive, în funcție de indicațiile stabilite de medicul neurochirurg.

Dr. Dan Benția este unul dintre neurochirurgii foarte experimentați din echipa SANADOR. Este medic primar neurochirurgie, cu supraspecializare în microchirurgie și tehnici minim invazive cerebrale și spinale. S-a format în specialitate în mari spitale din București, dar și în importante centre medicale din Europa. Participă activ la numeroase congrese de specialitate și la stagii de pregătire organizate în renumite spitale din lume, pentru a învăța noi tehnici chirurgicale care să îi ajute pe pacienți.

Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR.

  • La SANADOR beneficiezi de analize și investigații necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR