Tratamentul insuficienței mitrale la Spitalul Clinic SANADOR
La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni ale valvei mitrale sau alte tipuri de valvulopatii au acces la intervenții de chirurgie cardiovasculară performante, cu rezultate bune pe termen lung, realizate în cele mai bune condiții de siguranță, în primul bloc operator complet digitalizat din România.
În funcție de indicația medicală stabilită, tratamentul chirurgical se poate realiza printr-o intervenție chirurgicală clasică, pe cord deschis, dar și prin proceduri de ultimă generație, minim invazive, efectuate prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, blocul operator fiind dotat cu echipamente endoscopice 3D și 4K. Datorită acestor dotări de top, Spitalul Clinic SANADOR a devenit centru de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, primul din România cu acreditare internațională Corcym Academica.
De asemenea, protezarea valvei mitrale se poate realiza și prin abord transcateter, cu toate dispozitivele, inclusiv cu MitraClip, procedurile de cardiologie intervențională fiind realizate cu un angiograf de ultimă generație, Philips Azurion 7, în Laboratorul de Cateterism cardiac de la Spitalul Clinic SANADOR.
Protezarea transcateter se poate realiza inclusiv în cazuri mai speciale, atunci când valva mitrală deja protezată este afectată și trebuie să fie înlocuită cu o nouă proteză. În acest caz, echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic SANADOR poate folosi o tehnică inovativă, numită „valvă în valvă”, care nu necesită deschiderea toracelui pentru a scoate proteza veche, în interiorul acesteia fiind introdus, prin abord endovascular, o nouă proteză, funcțională. Acest tip de intervenție este indicat mai ales pacienților cu risc mare de complicații și celor pentru care operația clasică este contraindicată.