Ce este infarctul lacunar?
Infarctul lacunar sau lacunarismul cerebral este un tip de accident vascular cerebral cauzat de obstrucția vaselor mici de sânge de la nivelul creierului. La Spitalul Clinic SANADOR, singurul spital privat din țară care dispune de un Compartiment de Primiri Urgențe, pacienții cu semne și simptome de AVC lacunar sever primesc asistență medicală promptă pentru diagnostic și tratament.
Accidentele vasculare cerebrale (AVC) pot afecta creierul în diferite moduri. Uneori, ele provoacă probleme în partea exterioară a creierului, iar alteori pot afecta structurile mai adânci. Când un AVC afectează zonele profunde ale creierului, cum ar fi talamusul, ganglionii bazali sau puntea, este numit un AVC lacunar.
Datorită faptului că regiunile adânci ale creierului primesc sângele prin arteriole, care sunt artere mai mici, ce se ramifică din arterele principale, accidentele vasculare lacunare sunt puțin diferite.„Lacunele” sunt mici „pete” observate la examenul CT sau RMN cerebral, expresia unor zone de țesut cerebral distrus.
Semnele și simptomele lacunarismului cerebral variază în funcție de localizarea infarctului. Cele mai frecvente simptome sunt slăbiciunea musculară sau pierderea sensibilității tactile și motorii pe o parte a corpului. Infarctul lacunar este frecvent asociat cu hipertensiune arterială și cu diabet zaharat.
-
Pentru investigații și tratamente moderne, alege SANADOR!