Contraindicatii
Cui este contraindicate Infanrix hexa? Sugarilor sau copiilor mici cu antecedente de encefalopatie de etiologie necunoscuta, aparuta in primele 7 zile de la administrarea unui vaccin care conţine componente pertussis. In aceste situatii, se va intrerupe vaccinarea pertussis, putandu-se insa continua administrarea vaccinurilor diftero-tetanic, hepatitic B, poliomielitic si Hib.
Infanrix hexa nu va preveni bolile determinate de alte microorganisme patogene, in afara de Corynebacterium diphtheriae, infecția cu Clostridium tetani, Bordetella pertussis, virusul hepatitic B, virusul poliomielitic sau Haemophilus influenzae tip b. Este de asteptat ca hepatita D sa fie prevenita prin imunizare, deoarece hepatita D (determinata de virusul delta) nu apare in absenta infectiei cu virusul hepatitic B.
Infanrix hexa trebuie administrat cu prudenta subiectilor cu trombocitopenie sau tulburari de coagulare, deoarece pot apare hemoragii in urma administrarii intramusculare. Vaccinul nu trebuie administrat intravenos sau intradermic. Antecedentele personale de convulsii febrile la copii, antecedentele familiale de convulsii sau de sindrom de moarte subită a sugarului (SMSS) nu constituie o contraindicaţie pentru utilizarea Infanrix hexa. Cei vaccinaţi care au antecedente de convulsii febrile trebuie urmăriţi indeaproape, deoarece aceste evenimente adverse pot aparea în 2-3 zile dupa vaccinare.