De ce apar greața și vărsăturile în sarcină?
Greața și vărsăturile în sarcină sunt neplăceri cu care se confruntă multe gravide în primul trimestru, fiind manifestări clinice normale în condițiile fluctuațiilor hormonale. În general, acestea sunt ușoare și nu reprezintă un risc pentru făt, însă afectează dispoziția și activitățile de zi cu zi ale mamei. La SANADOR, medicii empatici și experimentați, specializați în obstetrică-ginecologie, consultă și monitorizează cu atenție fiecare pacientă însărcinată și gestionează cu succes orice situație neplăcută apărută în sarcină.
Modificarea unor obiceiuri legate de stilul de viață reprezintă principala metodă de tratament și de prevenție pentru greață și vărsături în timpul sarcinii. Totuși, medicul obstetrician poate prescrie și medicamente antiemetice pentru controlul acestora.
Nu se cunosc cu exactitate cauzele grețurilor și vărsăturilor în sarcină, însă acestea sunt puse pe seama fluctuațiilor hormonale din primul trimestru de sarcină, cum ar fi creșterea hCG (gonadotropina corionică umană) și a estrogenului.
Riscul de a dezvolta greață și vărsături în sarcină este mai ridicat la femeile care:
- Sunt însărcinate cu gemeni sau tripleți;
- Au istoric personal sau familial de greață și vărsături în sarcini anterioare;
- Au istoric de rău de mișcare și de migrene.
- Au istoric de tulburări gastrointestinale, cum ar fi boală de reflux gastroesofagian.
Stările de greață în sarcină sunt declanșate de anumite mirosuri puternice și de unele alimente, de temperaturile scăzute/crescute, de anumite sunete, lumini puternice sau intermitente, rău de mișcare, stres și anxietate, sport excesiv, săritul peste mese, oboseală sau odihnă insuficientă.
-
Vino la SANADOR! Sună la 021.9699!