Stil de viață recomandat
Schimbarea stilului de viață și a dietei în gastrita atrofică contribuie la bunăstarea generală și ajută la minimizarea complicațiilor. Este important ca abordarea să fie adaptată fiecărui pacient în parte, iar un medic specializat în nutriție poate furniza sfaturi personalizate.
Dieta în gastrita atrofică joacă un rol important în gestionarea acesteia. Cheia este varietatea alimentelor, inclusiv fructe, legume, proteine slabe, cum ar fi puiul, curcanul și peștele, precum și cereale integrale. Încorporarea alimentelor bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul și chefirul, este benefică în susținerea sănătății digestive. În cazul unei carențe de vitamina B12, dieta ar trebui să includă alimente bogate în această vitamină (ex: carnea de vită, scoicile, ouăle, peștele gras, cerealele îmbogățite cu B12, laptele și iaurtul).
Trebuie evitat sau limitat consumul de alimente iritante pentru stomac, inclusiv cele bogate în sare și grăsimi, alcool și carne roșie sau conservată. Pentru cei care fumează, renunțarea la fumat poate reduce semnificativ riscul de agravare suplimentară a gastritei.
-
Spitalul Clinic SANADOR dispune de tehnologie medicală de top, pentru diagnostic avansat și tratament eficient.
Programează-te!