Tratamentul pentru entorsă
De obicei, pentru tratamentul entorselor se aplică protocolul R.I.C.E (rest, ice, compression, elevation), care include 4 măsuri de îngrijire:
- Repaus: evitarea activităților fizice sau a efortului care provoacă durere și disconfort în regiunea afectată;
- Gheață: Aplicarea compreselor reci timp de 15 minute, de mai multe ori pe zi, pentru reducerea inflamației;
- Compresie: Este indicat să porți un bandaj elastic, care să comprime articulația, pentru a scădea inflamația. Specialistul îți va oferi instrucțiuni cu privire la bandajarea corectă a articulației;
- Ridicare: Ori de câte ori este posibil, în special pe timpul nopții, membrul afectat trebuie să fie ținut ridicat, folosind o pernă de dimensiuni mari. Articulația lezată trebuie ridicată mai sus decât nivelul inimii. Datorită gravitației, inflamația se va ameliora.
Medicul poate prescrie, de asemenea, un antiinflamator pentru entorsă, care reduce atât durerea, cât și inflamația. De asemenea, poate fi recomandată purtarea unei orteze pentru entorsă, care imobilizează articulația, facilitând vindecarea.
Recuperarea după o entorsă poate dura de la câteva zile până la câteva luni, în funcție de severitatea leziunilor. Un program de kinetoterapie ajută pacientul să-și recapete mai rapid mobilitatea, forța și stabilitatea articulară.
Rar, atunci când ligamentele sunt rupte complet, poate fi nevoie de o intervenție chirurgicală pentru reconstrucția acestora.
-
La SANADOR ai acces la consultații asigurate de medici empatici și experimentați.
Programează-te!