Tratamentul pentru urinare dureroasă
Tratamentul pentru durerea la urinat depinde de cauza care a provocat-o. Trebuie determinat dacă urinarea dureroasă este cauzată de infecție, inflamație sau de probleme la nivelul vezicii urinare sau a prostatei.
Infecțiile tractului urinar sunt cel mai frecvent tratate cu antibiotice specifice microorganismului implicat, în funcție de sensibilitatea sau rezistența acestuia la anumite clase de antibiotice. Acest lucru se poate stabili în prealabil printr-o antibiogramă.
Inflamația cauzată de iritația pielii din zona genitală este de obicei tratată prin evitarea cauzei iritantului, cum ar fi anumiți detergenți sau produse de igienă intimă.
În cazul calculilor renali, dacă aceștia au dimensiuni reduse, sub 5 milimetri, atunci pacientul este sfătuit să se hidrateze corespunzător și să aibă răbdare până când se vor elimina singuri.
Dacă dimensiunile calculilor renali depășesc 5 milimetri, se poate apela la proceduri precum litotriția extracorporală cu unde de șoc (ESWL). Dacă această procedură nu este posibilă sau nu a dat rezultate satisfăcătoare, atunci se va apela la intervenții chirurgicale, cum ar fi nefrolitotomia percutanată sau la tratament prin ureteroscopie flexibilă.
La SANADOR, pacienții au acces la consultații oferite de medici empatici și experimentați, specializați în urologie, care le vor indica toate analizele și investigațiile necesare pentru stabilirea diagnosticului corect. Dacă durerea la urinat este provocată de calculi renali, pacienții pot să beneficieze de toate procedurile moderne de tratament, în funcție de indicația stabilită de medic.
Astfel, la Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot efectua tratament minim invaziv, prin uretroscopie sau prin litotriție extracorporală cu unde de șoc, dar și intervenții chirurgicale mai complexe, atunci când calculii nu pot fi eliminați prin alte metode de tratament.