Convins ca pregatirea senologica cere o integrare a cunostiintelor medicale (de la anatomie, fiziologie si genetica, la imagistica si terapeutica medicala, chirurgicala, radianta, imunologica, dar si kinetologica, fizicala si psihologica), am investit timp, munca si resurse financiare pentru a-mi dezvolta capacitatile de evaluare cat mai amanuntita si exacta a cazurilor de patologie mamara.
Consider ca aceasta este conditia unei cai cat mai scurte si sigure catre diagnostic, permitand explicarea situatiei medicale si argumentarea optiunilor rezonabile de tratament si, in final, adecvarea si personalizarea strategiei terapeutice. Aceasta evaluare trebuie sa inceapa cu anchetarea contextului ereditar, hormonal si patologic, sa includa examinarea fizica si ecografica, dupa caz si mamografica, si sa nu omita efectuarea biopsiei mamare sau si ganglionare atunci cand devine necesara pentru elucidarea sau certificarea diagnosticului.
Aceste demersuri presupun eforturile unei echipe medicale, dar, pentru a evita fragmentarea si a integra datele uneori partial neconcordante este necesara o dirigentie a cazului, care urmeaza sa fie asigurata de senolog.
Eforturile mele nu m-au condus doar in situatia de a avea o apreciata cariera senologica, dar si de a contribui la realizarea unei formatii senologice (prin publicatii, prezentari si ateliere) pentru colegii interesati de o astfel de dezvoltare personala