Cauze și factori de risc pentru tulburarea distimică
Tulburarea distimică are mai multe cauze, asemănătoare celor din depresia majoră. O cauză pot fi schimbările care au loc în creierul persoanelor afectate. De asemenea, substanțele chimice naturale din creier, numite neurotransmițători, joacă un rol important în depresie și în felul în care aceasta este tratată. De exemplu, nivelurile scăzute de serotonină, o substanță care ajută la reglarea stării de bine, pot contribui la apariția tulburării depresive persistente.
În plus, predispoziția genetică are un rol important în apariția tulburării depresive persistente. Persoanele care au membri ai familiei afectați de această problemă sunt mai predispuse să o dezvolte și ele însele. De asemenea, tulburările de ritm circadian, evenimente traumatizante sau stresante din viață pot fi factori care declanșează tulburarea depresivă persistentă.
Tulburarea distimică poate debuta în timpul tinereții, adolescenței sau în prima parte a vieții adulte și poate continua pe o durată lungă de timp. Există mai mulți factori de risc care contribuie la dezvoltarea acestei tulburări. De exemplu, femeile sunt mai susceptibile să dezvolte această tulburare decât bărbații. Cu toate acestea, bărbații pot să nu fie diagnosticați corect, din cauza reticenței lor de a discuta despre starea lor emoțională cu medicii.
Un alt factor de risc este prezența unui membru al familiei cu o formă de depresie. Acest lucru poate mări șansele ca și alte persoane din familie să dezvolte această afecțiune. Persoanele cu trăsături negative de personalitate, cum ar fi lipsa încrederii în sine, pesimismul și autocritica constantă, sunt de asemenea expuse unui risc crescut de a suferi de tulburare depresivă persistentă. De asemenea, istoricul de alte probleme de sănătate mentală, cum ar fi tulburările de personalitate, poate spori vulnerabilitatea unei persoane la această formă cronică de depresie.
-
Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!