Ce înseamnă disfagie?
Disfagia este dificultatea de a înghiți alimente solide sau lichide, din cauza unor probleme în coordonarea mușchilor și a nervilor implicați în procesul de deglutiție. Dificultatea la înghițire poate fi însoțită de senzația că mâncarea sau băutura rămâne blocată sau trece greu spre stomac. La SANADOR, pacienții care suferă de disfagie beneficiază de consultații realizate de medici cu experiență, care identifică rapid cauza disconfortului la înghițire și recomandă tratamentul adecvat.
În funcție de tipul de disfagie, poate apărea senzația de dificultate la înghițire și nod în gât la alimente solide, la apă sau chiar la propria salivă. În unele cazuri, poate apărea inclusiv senzația de durere la înghițire, numită disfagie și odinofagie. Dificultățile ocazionale la înghițire, precum la mâncatul prea rapid sau mestecarea insuficientă a alimentelor nu reprezintă un motiv de îngrijorare, însă senzația de disfagie continuă poate fi cauzată de o afecțiune gravă, care necesită investigații suplimentare.
Disfagia poate apărea la orice vârstă, însă este mai frecventă la adulți și poate determina apariția unor complicații serioase, precum malnutriția sau aspirația alimentelor sau lichidelor în căile respiratorii. Tratamentul poate include medicamente pentru disfagie, modificări ale obiceiurilor alimentare și, uneori, proceduri chirurgicale.
-
021.9699 Vino la SANADOR!