Ce este dermatomiozita?
Dermatomiozita este o boală rară, o formă de polimiozită care afectează mușchii și pielea, provocând inflamație și slăbiciune musculară și o erupție cutanată distinctă. În unele cazuri poate provoca simptome severe care afectează capacitatea de respirație și de înghițire. Vino la SANADOR pentru investigații avansate și tratament modern!
Dermatomiozita afectează atât adulții, cât și copiii, cu subtipuri variind în funcție de gradul de implicare a pielii și a mușchilor. Femeile au de două ori mai multe șanse decât bărbații să fie diagnosticate cu dermatomiozită. La adulți, dermatomiozita apare, de obicei, de la 40 până la 60 de ani, iar la copii apare cel mai frecvent între 5 și 15 ani. Când apare la copii, poartă denumirea de dermatomiozită juvenilă, fiind cea mai frecventă miopatie inflamatorie a copilăriei. Simptomele de dermatomiozită cuprind erupția cutanată specifică, cu pete albăstrui sau roșii, care precede sau însoțește slăbiciunea musculară, edemul (umflarea) zonelor afectate și depunerile de calciu.
Dermatomiozita poate afecta corpul pe termen lung, persoanele cu această boală putând chiar pierde capacitatea mișcare a corpului. În unele situații, dermatomiozita poate crește riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer și poate fi fatală. La momentul actual nu există un remediu pentru dermatomiozită, dar se pot efectua diverse tratamente medicamentoase și terapii specifice pentru a ameliora erupția cutanată și a recăpăta funcția musculară.
-
021 9699 Programează-te acum!