Tratamentul pentru convulsiile la copii
Tratamentul pentru convulsiile febrile la copil este administrarea unei soluții intrarectale, cu efect rapid. Acesta este recomandat după prima criză a copilului, de către medicul pediatru. Tratamentul nu previne criza și este o medicație de urgență, ce va fi administrată doar în momentul crizei. Medicul poate recomanda și alte anticonvulsionante.
Dieta ketogenică este recomandată în epilepsie, fiind bogată în proteine și grăsimi, dar săracă în carbohidrați. Cetonele în exces formate din grăsimile consumate funcționează ca sursă energetică cerebrală. Anumite studii citează chiar dispariția crizelor epileptice după adoptarea acestei diete, însă încă nu există o părere unanimă cu privire la importanța ei.
Stimulatorul nervului vagal poate fi o variantă de tratament pentru a controla crizele la care medicația nu este îndeajuns, fiind recomandat după vârsta de 12 ani. Dispozitivul se implantează chirurgical la nivelul peretelui toracic. Efectele adverse ale stimulatorului vagal pot include schimbări ale vocii sau voce răgușită. O altă variantă de tratament este neurochirurgia, operație în care se îndepărtează focarul epileptic atunci când acesta este identificat și este posibil să fie excizat în siguranță.