Ce este comoția cerebrală?
Comoția cerebrală reprezintă o leziune traumatică ușoară a creierului, provocată de o lovitură la cap directă sau de zguduirea capului. Aceasta determină afectarea tranzitorie a funcției cerebrale, care se poate manifesta prin simptome precum confuzie, scăderea capacității de concentrare sau pierderea echilibrului. La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții care suferă diferite traumatisme craniene sunt atent monitorizați și primesc toate îngrijirile medicale necesare, în funcție de severitatea leziunii.
O comoție cerebrală poate duce, în unele cazuri, la pierderea conștienței, și poate afecta persoanele de orice vârstă, inclusiv copiii. Deși este considerat un tip de traumatism cranian ușor și, în cele mai multe cazuri, nu este o afecțiune amenințătoare de viață, consecințele unei comoții pot fi severe, motiv pentru care orice persoană care suferă o comoție cerebrală trebuie să fie atent monitorizată în primele ore după impact.
Țesutul cerebral este înconjurat de lichidul cefalorahidian, un lichid clar și incolor. Acesta învelește și protejează creierul, prin amortizarea șocurilor ce pot surveni în urma impactului dintre cutia craniană osoasă, dură și țesutul cerebral, care este moale.
În timpul unei comoții, creierul alunecă înainte și înapoi în interiorul cutiei craniene. Aceste mișcări pot fi determinate atât de lovituri directe, cât și de forțele de accelerație sau decelerație bruscă și provoacă lezarea creierului și afectarea funcției acestuia, de obicei pentru o scurtă perioadă de timp, determinând manifestările specifice comoției cerebrale.
-
Pentru investigații și tratamente moderne, alege SANADOR!