Ce este colita alergică?
Colita alergică este o afecțiune ce apare la bebeluși în primul an de viață și implică o reacție alergică la anumiți agenți alimentari. Majoritatea bebelușilor cu colită alergică vor prezenta simptome în primele 2 luni după naștere, însă boala poate debuta și la vârsta de 6 luni, când are loc diversificarea alimentației. Datorită răspunsului imun exagerat, se produce inflamație la nivel intestinal. Laptele de vacă, oul, grâul, soia, arahidele, nucile, peștele și fructele de mare sunt alimentele la care pacienții alergici pot să dezvolte o reacție alergică. Vino la SANADOR pentru investigații avansate și tratament modern!
Simptomatologia colitei alergice diferă de la bebeluș la bebeluș. Unii pot să prezinte simptome ușoare, în timp ce alți bebeluși pot să experimenteze scaune cu sânge sau mucus. Iritabilitatea, balonarea și scaunele cu sânge pot să interfereze cu alimentația bebelușului. Aceștia se hrănesc mai greu, iar prin urmare nu asimilează nutrimentele necesare dezvoltării optime. Un mic procent din nou-născuți prezintă această patologie. S-a observat că în familiile cu istoric de alergie alimentară, astm sau alte alergii, riscul de a prezenta colită alergică este mai crescut.
Cea mai frecventă formă de colită alergică este alergia la proteinele din lapte. Copilul poate să fie expus la aceste proteine fie prin ingestia laptelui de vacă, fie prin ingestia formulelor de lapte care conțin aceste proteine, fie prin alimentația la sân atunci când mama a consumat lapte de vacă.
-
021 9699 Sună la SANADOR pentru servicii medicale la cel mai înalt nivel!